Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Hasselgården

Hasselgårdens förskola består av fyra avdelningar. Avdelningarna Killevippen och Filuren finns i den låga byggnaden och är äldre barns avdelningar.  Avdelningarna Kringlan och Krumeluren finns i den höga byggnaden och är yngre barns avdelningar

Förskolan ligger i anslutning till Hasslarödsskolan i närheten av både simhall och ishall som vi försöker besöka ungefär varannan vecka.

I köket arbetar vår kokerska som lagar vår goda frukost, lunch och mellanmål från grunden av färska råvaror. Vi undviker halvfabrikat i så stor utsträckning som möjligt och stora delar av barnens mat är baserad på ekologiska produkter. Innan lunchen serveras en salladsbuffé förutom när det är vegetarisk lunch eller soppa. Att uppmuntra barnen att äta frukt och grönt och en hälsosam, balanserad kost anser vi är en viktig del av vårt uppdrag på förskolan.

 • Frukostbuffé serveras på en avdelning/hus 7.20‑8.00.
 • Lunch serveras 11.30.
 • Mellanmål serveras 14.30.

Barnen som behöver sova under sin dag på förskolan erbjuds att sova utomhus i vagn. Vi tror att barnen mår bra av att sova utomhus i den friska luften. På så vis minskar vi även de sjukdomar som sprids genom bakterier då barnen sover tillsammans inomhus.

Läroplanen för förskolan (Lpfö 18) styr vår verksamhet och i den anges vilka värderingar som ska råda samt vilka mål och riktlinjer förskolan har att sträva mot. Däremot talar den inte om hur vi ska sträva mot dessa, det är där pedagogernas gemensamma kunskaper och förmågor kommer fram.

På Hasselgården utgår vi från att barn är duktiga och kan! På vår förskola vill vi lägga grunden till lärande i en föränderlig värld genom att ge barnen trygghet, glädje och empati. Startskottet till ett långt lärande sker vid födseln och inte vid skolstart.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans studiedagar 2020/2021

17 augusti
23 oktober
11 januari
21 juni

Föräldraaktiv inskolning

På Hasselgårdens förskola erbjuder vi en föräldraaktiv inskolning vilket innebär att du som förälder aktivt deltar i barnets inskolning under tre dagar. Ibland kan inskolningen ske tillsammans med en eller flera andra barn och föräldrar. Under dessa dagar kan du till exempel läsa böcker, delta i lek samt blöjbyte  och matsituationer. Du ges även tillfälle att berätta om hur ditt barn fungerar i olika situationer, och vi pedagoger kan få en djupare kunskap om ditt barn.

Under inskolningen deltar alla pedagoger. Tiden vi erbjuder de tre första dagarna är klockan 9-14, du som förälder avgör hur länge ditt barn orkar vara med de första dagarna. Förskolan bjuder dig som förälder på lunch dessa dagar.

Inskolningsperioden varar under 14 dagar, först den fjärde dagen börjar du lämna ditt barn en kortare stund som sedan utökas. Under hela inskolningsperioden vill vi på förskolan att du som förälder finns tillgänglig.

Med denna inskolningsmodell hoppas vi att du/ni och ert/era barn får en bra början på förskolan. Vi ser fram mot ett bra samarbete!


Matsedlar

 • Måndag - Vecka 39
  Grönsakslasagne
 • Tisdag - Vecka 39
  Korv med potatismos
 • Onsdag - Vecka 39
  Fiskgratäng med potatis
 • Torsdag - Vecka 39
  Kycklinggryta med ris
 • Fredag - Vecka 39
  Cowboysoppa med bröd

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Hasselgården på baksidan

Hasselgården

Skeingevägen 21
283 32 Osby

 

Telefonnummer avdelningarna:

Filuren: 0479-52 83 52
Killevippen: 0479-52 83 38
Kringlan: 0479-52 83 34
Krumeluren: 0479-52 82 67