Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Röstmottagare

Intresset för att arbeta som röstmottagare i Osby kommun är stort och valnämnden har tillsatt alla tjänster. Därför är rekryteringen av röstmottagare nu avslutad. Vill du gärna arbeta som röstmottagare kan du anmäla ditt intresse nedan, så skriver vi upp dig på en lista av reserver.

Notera att rekryteringen av röstmottagare är avslutad. De anmälningar som inkommer till kommunen från och med den 22 juni 2022 kommer att sättas upp på en lista av reserver. Om det skulle uppstå ett behov av fler röstmottagare när valen närmar sig så kommer vi att kontakta berörd person.

I år är det åter dags för allmänna val till riksdag, kommun och region och därför söker nu valnämnden i Osby kommun efter personer som är intresserade av att arbeta som röstmottagare.

Som röstmottagare kan du arbeta både under förtidsröstningen och på själva valdagen den 11 september. På valdagen tjänstgör du från cirka klockan 07.30 tills dess att rösterna är räknade, vilket kan bli sent på kvällen. Förtidsröstningen, som börjar den 24 augusti och pågår fram till valdagen, innebär några timmars arbete på dagtid eller kvällstid.

Att arbeta som röstmottagare innebär bland annat att man tar emot röster, finns till hands för de väljare som behöver hjälp samt håller ordning i val- eller röstningslokalen. Det är viktigt att man har ett hjälpsamt och vänligt arbetssätt och är noggrann så att valet kan genomföras på ett korrekt och tryggt vis.

Arbetet är skattepliktigt arvoderat med en timlön på cirka 170 kronor och alla som har fyllt 18 år senast valdagen är välkomna att anmäla sitt intresse. För att bli antagen krävs även att man genomgår en obligatorisk utbildning som normalt äger rum kvällstid några veckor innan valet.

Om du känner att detta skulle vara något för dig så fyller du i dina kontaktuppgifter i formulären nedan. För mer information om det allmänna valet och arbete som röstmottagare kan du gå in på valmyndighetens sida.

Kontakt för övriga frågor

Kansli: kansliet@osby.se

Valsamordnare: Annemari Salomonsson
Telefon: 0479-52 82 34
E-post: annemari.salomonsson@osby.se

Intresseanmälan röstmottagare


Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Vad hade du velat hjälpa till med?
Vad hade du velat hjälpa till med?
Välj ett eller flera alternativ

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Två röstmottagare sitter vid ett bord och en av dem kontrollerar en legitimation.

Fotograf: Fialotta Bratt, Valmyndigheten