Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Bredband

Kommunikationer och bredband har stor betydelse i vårt samhälle. Tillgång till ett välfungerande fibernät har de senaste åren fått en allt större betydelse både för näringsliv och privatpersoner. Rådande samhällsutveckling medför ständigt ett ökat behov av högre överföringskapacitet. Internet är och kommer fortsatt vara en viktig förutsättning för en kommuns attraktivitet.

Kommunen äger inte bredbandsfrågan eller installerar bredband. De bredbandsnät som finns i kommunen ägs och utvecklas av privata företag. Osby kommun kan hjälpa dig att ta fram den information du behöver men vi kan inte vara rådgivare.

Post och telestyrelsen (PTS) har en webbtjänst där du kan söka på din adress efter vilka operatörer som finns i närområdet.

Hitta leverantörer och nätägare - Bredbandskartan.se

Vad är bredband?

Bredband är en teknik för snabb datakommunikation. Det används mest till att surfa på internet. Du kan också använda bredband till att ringa eller titta på tv.

Här hittar du mer information

Har du frågor kring bredbandsutbyggnad är du välkommen att kontakta kommunens bredbandssamordnare Franklin Rydström. Du når honom via kommunens växel.

Telefon växeln: 0479-52 80 00

Exempelbild