Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Om Osby kommun

Vår vision är "På spåret och naturligt nära". I Osby kommun kan du kombinera närheten till fantastisk natur med närheten till städers puls. Vårt mål är att vara en attraktiv boendekommun med utveckling, tillväxt och trygghet genom hela livet. Här hittar du mer information om Osby kommun och det mesta som har med politik, påverkan, medborgare och förvaltning att göra.

Osby kommun bildades 1974 efter en kommunsammanslagning av Osby, Loshult och Örkeneds kommuner samt Visseltofta församling. Kommunen har drygt 13 250 invånare. Osby är Skånes nordligaste kommun och gränsar till såväl Småland som Blekinge.

Här kan du kombinera närheten till städers puls med den lugna gården på landet. Med goda kommunikationer i kommunen, som till exempel Södra stambanan, har du bara en timme till Malmö. På samma tid kommer du till Växjö med bland annat dess universitet och det är knappt två timmar till närmaste huvudstad, Köpenhamn.

Tack vare Osbys kommuns läge och tågförbindelser finns det också goda pendlingsmöjligheter. Samtidigt har du naturen och vildmarken runt hörnet.

Snabbfakta om Osby kommun

  • Befolkning: Cirka 13 250 invånare
  • Landareal: 576 kvadratkilometer
  • Invånare per kvadratkilometer: 22
  • Kommunalskatt: 22,26 procent