Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby kommunala musikskola

Välkommen till Musikskolan i Osby kommun. Vi erbjuder ett varierat utbud av kurser för barn och unga som vill delta i en musikalisk verksamhet efter skoltid. Är man vuxen och spelsugen finns det möjlighet till undervisning i mån av plats. Tillsammans skapar vi möjligheter att ha kul och utvecklas inom musik. Undervisningen kan vara i form av individuella lektioner, grupplektioner, i projektform, KulturCrew helg- och lovaktiviteter.

Sedan början på året finns det möjlighet att ansöka om ledighet för att gå ifrån sin vanliga skollverksamhet för att gå på lektion i Musikksolans verksamhet. Som alltid, är det varje enskilt barns bästa som gäller. Därför är det just en individuell bedömning som rektorer på resp. skola gör.

Gör såhär: gå in på länken till höger Rutin för deltagande i den kommunala musikskolan.

Där står om just rutiner och man kan också länka sig vidare till blanketten.

Fråga gärna om det är något du undrar över. Antingen detta med "spel på skoltid" eller något annat.

Händer som spelar på ett piano

Vi har kö på en del ämnen medans det fortfarande finns plats på andra. Du kan göra en Intresseanmälan till kurser.

Våra egna lokaler ligger på Hasslarödsvägen 12 i Osby, men vi bedriver undervisning runt om i kommunens skolor.

Skapartisdag med Nelly Nilsson Nyberg och Osby KulturCrew - tisdag 20/2 kl. 13-16

Passa på att träffa de de unga i Osby KulturCrew och Nelly NIlsson Nyberg som tillsammans håller skaparverkstad på Osby biblioteket, tisdagen den 20 februari, på sportlovet. Vi ses mellan 13-16. Ingen förkunskap behövs, material ingår och man behöver inte anmäla sig i förväg.

Kom så skapar vi konst tillsammans!

 

Elevföreningen Con Brio bjuder in till årsmöte torsdagen den 15 februari kl. 18 .Konsertsalen på Hasslarödsskolan. Välkomna!

Välkomna!

 

 

Musikskolans verksamhet runt om i Osby kommun är ett "vattenhål" för många barn och unga, varje vecka. Besökare, elever och deltagare kommer för att ta lektioner men också för att spela i band, grupp och orkester. På måndagar träffas de unga i KulturCrew för att planera evenemang aktiviteter och samarbeten. Ibland åker Crewet på studiebesök och utbildningar.

Det erbjuds ofta fina musikevenemang, av Musikskolans elever eller av andra aktörer i samarbete med Musikskolan. Musikskolan samverkar gärna med övriga musiklivet i Osby. I Osby kommun är det kulturella ekosystemet i allra högsta grad fungerande. Det samarbetas och skapas fantastiska möjligheter till mötesplatser och kulturupplevelser.

Ja, Musikskolan och den resurs vi är i Osby kommun är verkligen en "möjliggörare" för barn och ungas kreativitet och lust att skapa.

Varmt välkomna till oss på Musikskolan!

trumpeter