Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Gymnasieskola

Osby kommun har två gymnasieskolor, Ekbackeskolan och Yrkesskolan. Att gå på gymnasiet ger dig en god grund för yrkesverksamhet, fortsatta studier och personlig utveckling.

Ekbackeskolan

Ekbackeskolan erbjuder högkvalitativa utbildningar i en modern och trivsam studiemiljö. Vi kallar oss den individuella skolan eftersom vi anstränger oss för att åstadkomma lösningar som passar dig som enskild elev.

Vi tillämpar blockläsning, där tanken är att den vanliga undervisningen på ett program är schemalagd på fyra dagar i veckan. Detta öppnar upp möjligheten för dig att kunna utöva fotboll, ishockey, konståkning, simning eller musik på din femte skoldag. Oavsett vilket program du än väljer kan du kombinera fritt med dessa individuella val.

Yrkesskolan

Yrkesskolan är vårt Anpassade gymnasium som erbjuder flera utbildningsvägar för dig som av en eller flera anledningar inte når upp till gymnasieskolans kunskapskrav. Vi individanpassar utbildningen utifrån dina behov och erbjuder dig en trygg, strukturerad och meningsfull skolgång.

Alla elever på Yrkesskolan får utbildning inom HLR, sjukvård och brandskydd. Väljer du att läsa något av de skolförlagda programmen får du dessutom möjlighet att ta motor- och röjmotorkort, ATV-kort och truckkort. Du som istället väljer att läsa något av våra lärlingsprogram är ute på en arbetsplats minst 50 procent av din skoltid.

Vårt mål är dels att du som elev ska utvecklas och utmanas utifrån dina egna förutsättningar, dels att du ska bli förberedd på vuxen- och arbetslivet och förstå betydelsen av att kunna utföra arbetsuppgifter självständigt och tillsammans med andra.

Kontakt

 • Anna Ericsson
  Rektor Ekbackeskolan
  0479-52 85 31
  anna.ericsson@osby.se
 • Tonette Berntsson
  Biträdande rektor - Ekbackeskolan
  0479-52 85 77
  tonette.berntsson@osby.se
 • Linda Sernert
  Rektor Anpassad Grund- och Gymnasieskola
  0479 - 52 83 57
  linda.sernert@osby.se
 • Annika Holmqvist Lundh
  Områdeschef grundskola och gymnasium
  0479- 52 86 12
  annika.holmqvistlundh@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.