Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Flytvästar och isdubbar

I vårt Kontaktcenter kan du låna både flytvästar och isdubbar helt gratis. Kom ihåg att använda flytväst när du vistas vid vatten. På vintern är det också viktigt att ta med sig isdubbar ut på isen.

När du ska ut och segla, paddla eller fiska är det viktigt att du använder flytväst. Även om du kan simma är risken stor att du grips av panik eller kramp om vattnet är kallt eller om det är långt till land.

Flytvästen kan inte bara användas i båtar. Vid fiske från stränder och klippor är västen en bra trygghet. Små barn som vistas i och vid vatten kan med fördel använda flytväst som en extra säkerhet, givetvis i kombination med ständig tillsyn.

Flytvästen ska kunna vända användaren rätt och hålla denne flytande även med genomblöt klädsel. Bara genom att först ha provat västen kan man känna sig säker på att den fungerar på rätt sätt. Det är viktigt att få känna hur det är att ramla i och se att västen ger den hjälp som den är avsedd för under lugna och kontrollerade former. Det ger trygghet för alla. När olyckan är framme får det inte vara första gången som man kommer i kontakt med vattnet tillsammans med flytvästen.

Kommunens Kontaktcenter lånar ut flytvästar och isdubbar i samverkan med Svenska Livräddningssällskapet. Mot uppvisande av legitimation kan du låna dessa gratis. Flytvästen får lånas maximalt en vecka åt gången.
Utrustningen kan inte bokas i förväg utan hämtas och lämnas i Kontaktcenter under ordinarie öppettider.

Om ska du låna ett större antal flytvästar ber vi dig ta kontakt med oss.

Adress: Västra Storgatan 35, Osby.
Kontaktcenters öppettider

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Exempelbild