Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Alkohol och droger

Alkohol och drogmissbruk är ett stort folkhälsoproblem som drabbar många människor, unga som gamla. Om du själv använder alkohol, droger eller om du en närstående som har problem finns det hjälp och stöd att få både i din kommun och hos sjukvården.

Hit kan du vända dig för stöd och hjälp

Barn och Familj

Du kan vända dig till Barn- och familjeenheten om du är orolig för att du själv, eller någon du känner, använder droger eller dricker för mycket alkohol.

arbeteochvalfard@osby.se

FamiljeHuset

På FamiljeHuset kan du få råd och stöd om du till exempel själv använder droger eller är orolig och misstänker att ditt barn använder droger.

FamiljeHuset

Maria Skåne Nordost

Maria Skåne Nordost är en mottagning för dig som är under 25 år och har problem med alkohol och/eller andra droger. Du kan få stöd och hjälp med dina problem, även du som är närstående till någon under 25 år som har ett missbruk eller beroende kan få stöd från Maria Skåne Nordost. För att komma i kontakt med Maria Skåne Nordost ringer du mottagningen.

På mottagningen jobbar läkare, specialistsjuksköterska, kurator, socionom och ungdomsbehandlare. Det kostar inget att komma till mottagningen. Ta med dig legitimation vid första besöket.

Maria Skåne Nordost är ett samarbete mellan Region Skåne och kommunerna i nordöstra Skåne.

Här kan du få information, rådgivning och individuell samtalsbehandling. Mottagningen finns i Kristianstad och i Hässleholm.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Exempelbild