Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

För dig som företagare

Mer än 500 aktiva småföretag på drygt 13 000 invånare gör Osby till en av landets mest företagstäta kommuner. Företagsandan går långt tillbaka i tiden där nästan varje familjeled har en företagare. Kommunen finns här för att hjälpa dig som företagare. Har du frågor kan du kontakta oss.

Hitta företag

Med hjälp av och i samarbete med Osby Näringsliv tillhandahåller kommunen ett företagsregister. Här kan du söka bland samtliga företag i Osby kommun. Har du några synpunkter på innehållet, var god och kontakta e-post: naringsliv@osby.se

Företagsregister

Ansök om skyltabonnemang

Företag som vill ha en skylt i Osby kommun behöver teckna ett årsabonnemang för den. Det gäller både för skyltar som är på en gemensam skyltanordning i samband med ett industri- och handelsområden samt enskilda skyltar på allmän platsmark.

Teckna ett årsabonnemang

Som företagare tecknar du ett årsabonnemang för din skylt. Osby kommun har ansvar för underhåll och drift av skylten och skyltanordningen, då ingår bland annat tvätt, kontroll av belysning, huggning eller röjning under skylten och byte av skylt vid slitage. För att teckna ett årsabonnemang behöver du ansöka om det via en blankett. Vid obetald årsavgift eller om skylten har monterats utan tillstånd så kommer den tas ner. På denna sida hittar du Villkor och bestämmelser för skyltar och skyltabonnemang och Samhällsbyggnads taxa. På sidan 19 i taxan hittar du mer information om avgift för skyltanordning.

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta Näringslivsutvecklare Jimmy Ekborg eller Projektledare Robin Carlsson.

Jimmy Ekborg – jimmy.ekborg@osby.se 0479 - 52 82 21

Robin Carlsson – robin.carlsson@osby.se 0479 – 52 82 91

Boka ett företagsbesök

Kontakta oss så bokar vi gärna in ett företagsbesök hos ditt företag där du får möjlighet att träffa representanter från Osby kommun, visa upp din verksamhet och ställa eventuella frågor du har till oss personligen.

Kontakt
Jimmy Ekborg, näringslivsutvecklare
jimmy.ekborg@osby.se