Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Aktiviteter för äldre

Här informerar vi om de aktiviteter som finns för våra äldre på våra boenden och inom hemtjänst. för mer information kan du vända dig till aktivitetssamordnaren. Möjlighet finns även att följa verksamhetens aktiviteter via instagram: @soc_inneh_aldre:osby_

Aktiviteter på våra boenden

(Rönnebacken, Lindhem, Soldalen och Bergfast)

Personalen i grupperna utför aktiviteter på enheterna. Marina Nilsson som är social samordnare ansvarar för och arrangerar större aktiviteter som hela verksamheten har möjlighet att delta i. Exempel på aktiviteter som förekommer är musikunderhållning, bioföreställning, gemensamma träffar med förskolan. Marina fungerar även som inspirationslots och vägledare för meningsfull och upplevelserik vardag inom äldreomsorgen.

Svenska kyrkan kommer och firar gudstjänst regelbundet.

Vi har ofta besök från föreningar i samhället, ibland tittar barnen från förskolorna in. Alla bidrag som förgyller vår vardag är varmt välkomna.

Aktiviteter, Öppen verksamhet

Osby

Rönnebacken Terapilokalen: Torsdagar 13.30 -16.00. Helgfria vardagar.

Ni är också välkomna till gemensamma aktiviteter på Lindhem och Rönnebacken. Se särskilda anslag.

Lönsboda

Bergfast Terapilokalen: Tisdagar 13.30-16.00.

Onsdagar var tredje vecka har Röda Korset "Café Nära" på Bergfast i Restaurang eller Terapilokalen. Se särskilda anslag.

Hem - Biblioteket

Ett samarbete tillsammans med Osby Bibliotek, där vårdtagare inom vård- omsorgs boende och hemtjänst får hem material efter intresse. Vi byter material en gång per månad.

Kontakt

  • Marina Nilsson
    Trygghets- och aktivitetssamordnare Lindhem
    0709-88 85 26

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.