Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Konstpromenad i centrala Osby

Ta chansen att gå på konstpromenad i centrala Osby. Genom att följa konstpromenadskartan upptäcker du flera av byns offentliga konstverk och annan utomhuskonst.

Exempelbild

Upptäck central Osbys konstverk

Ta chansen och häng med på Osby kommuns konstpromenad som är cirka 2 kilometer lång, den startar utanför biblioteket i Osby och slutar vid Osbysjöns kant vid Sjöängen.

När du står utanför Osby Bibliotek kan du passa på att titta på en alternativ liten amatör-konstutställning med verk från några av kommunens fantastiska amatörkonstnärer.

På kartan hittar du förutom texter om de objekt som du passerar även QR-koder, genom att skanna dessa får du en videohälsning från konstnären, arkitekten eller någon annan som har något speciellt att berätta om det som du står framför.

Var hittar jag kartan?

Du kan hämta kartan för din promenad utanför biblioteket i Osby eller på Osby kommuns kontaktcenter, du kan även ladda ner kartan via länken här på sidan.

Har du smartphone?

Då kan använda en streckkodsläsare för att skanna QR-koderna på kartan och då skickas du till en videohälsning om konstverket.
Ladda ner streckkodsläsaren som app eller använd den inbyggda läsaren i telefonens kamera-app. Alla videohälsningarna ligger också uppe på Osby kommuns YouTube-kanal.