Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Föreningsliv

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 155 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Verksamheten för ungdomar är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket ser till att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Nyheter

Föreningsträff med Kultur och fritid den 24 september

Välkommen till Föreningsträff i Osby Kommun den 24 september klockan 18.00 till cirka 20.00.

Plats: Ekebo matsal (Fabriksgatan 7, Osby)

  • Kultur- och fritidschefen, Reia Sofiadotter Collberg, berättar om nyheter och utveckling inom Kultur & fritid.
  • Fritidsbiblioteket, Johanna Bergman, projektledare fritid
  • Föreningsmässan, Cecilia Pedersen, kulturutvecklare och Johanna Häggberg, fritid- och folkhälsoutvecklare.
  • NAD, Emilia Angel, föreningsutvecklare från Nätverk Aktivitet, Delaktighet (NAD) som kommer att berätta om deras verksamhet och hur föreningarna kan delta. NAD är en verksamhet som syftar till att genom matchning och information stärka nyanländas möjlighet att delta i föreningslivet.
  • Arbetar med att en lokal inspirerande föreläsare kommer den sista delen av kvällen

Anmälan görs till osbyfritid@osby.se senast den 17 september.

VÄLKOMMEN!

Passersystemet till Parkskolans gymnastiksal är åtgärdad

Under vecka 34 kraschade passersystemet till Parkskolans gymnastiksal. Taggar fram till och med augusti 2017 är nu aktiva igen.

OBSERVERA! Tyvärr försvann uppgifterna för de taggar som blev registrerad från september 2017 och framåt. Har du en sådan tagg ber jag dig att kontakta Fredrik för att få den inlagd, fredrik.johnsson@osby.se . Uppge taggnummer, namn och vilken förening det gäller.

Hälsa

Under hösten arbetar Osby Kultur och fritid med temat hälsa. Efter vårens fokus på kärlek vill vi lyfta frågor som rör det egna välmåendet. Detta uppmärksammar vi bland annat genom utställningen Ta Makten i konsthallen, samt genom att belysa ämnen som syftar till ökad insikt kring hälsofrågor. Bland annat kommer Kultur och Fritid anordna en fritidsmässa den 27/10-18 med fokus på hälsa och kärleken till föreningslivet.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Händer och fötter i en ring