Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Föreningsliv

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 200 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Verksamheten för ungdomar är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket ser till att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Viktig info gällande nycklar och taggar finns under filer!

Föreningsregister

I Osby kommun har vi ett föreningsregister för att marknadsföra föreningarna i kommunen samt lyfta det rikliga utbudet av aktiviteter som finns här. Föreningsregistret når du via föreningskatalogen som finns i smartbooks föreningsportal.

Om ni vill att er förening ska finnas med i föreningsregistret skall ni anmäla era uppgifter om föreningen till Kultur och Fritid.

Lovaktiviteter

Planerar eller vill er förening hålla i en lovaktivitet på ett skollov?

Hör av er till Kultur och fritid så lyfter vi era aktiviteter i ett gemensamt lovprogram.

Nyheter i föreningslivet

  • Föreningar kan få ut mer av allmäna arvsfonden! Den 7 juni förbättrades möjligheten för landets föreningar att få stöd för ny- om- och tillbyggnation av lokaler och anläggningar från Allmänna arvsfondenDe nya reglerna innebär att kommun, eller en annan finansiär, enbart behöver stötta föreningen med 20 procent av kostnaden för att säkerställa den totala finansieringen av byggnationen.Läs mer på allmäna arvsfondens sida
  • Idrottsallians samverkan idrottsföreningar, Osby komun, RF Sisu Idrottsalliansens nästa möte är den 21 november klockan 18-19 i Osby sporthall.Här hittar du anteckningar om vad som beslutade vid idrottsalliansens möte den 12 september Powerpoint, 168 kB.Fler idrottsföreningar välkomnas! Kontakta Kultur och fritid vid intresse.
  • Välkommen till nätverksträff för unga ledare
  • Anmäl er förening att delta i trygghetsvandringar! Vi söker nu fler föreningar som vill delta i kommunens trygghetsvandringar.Trygghetsvandringar Pdf, 2 MB. är ett samarbete mellan Osby kommun, Länsförsäkringar och kommunens föreningar.Ta kontakt med frida.borgstrom@lansforsakringar.se för mer information och intresseanmälan

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Händer och fötter i en ring