Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Föreningsliv

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 155 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Verksamheten för ungdomar är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket ser till att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Nyheter

Förslag till utegym

En grupp studenter från malmö Universitet håller på att ta fram ett förslag för utformning av ett utegym vid idrottsplatsen i Osby. Bidra gärna med dina synpunkter genom att kontakta dem eller svara på deras enkätlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höstens utbildning för föreningar: Mitt första ledaruppdrag

Utbildningen kommer inte att genomföras då det var för få deltagare anmälda. Vi hoppas att vi kan erbjuda den igen under våren 2019.

Minnesanteckningar föreningsmötet den 24 september 2018

Här finns korta minnesanteckningarPDF om vad som togs upp på föreningsmötet. Vid frågor kontakta Fritids- och folkhälsoutvecklaren eller Kulturutvecklaren.

Nytt boknings-, stödsystem och föreningsregister

Kultur och fritid har från och med juni 2018 ett nytt system som handlägger lokalbokningar, ansökningar till stöden och föreningsregistret. Systemet heter SmartBook. För att kunna komma in i systemet samt registrera er förening behöver Kultur och Fritid godkännande att era uppgifter finns med. Blankett för detta finns att ladda ner. En för stöd-och lokalbokningssystemetPDF samt en för föreningsregistretPDF. Blanketten skickas till osbyfritid@osby.se alternativt lämnas in i hos Kultur och Fritid. När uppgifterna är inlämnade och registrerade kan de personer som har lämnat sina uppgifter logga in.

Hälsa

Under hösten arbetar Osby Kultur och fritid med temat hälsa. Efter vårens fokus på kärlek vill vi lyfta frågor som rör det egna välmåendet. Detta uppmärksammar vi bland annat genom utställningen Ta Makten i konsthallen, samt genom att belysa ämnen som syftar till ökad insikt kring hälsofrågor. Bland annat kommer Kultur och Fritid anordna en fritidsmässa den 27/10-18 med fokus på hälsa och kärleken till föreningslivet.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Händer och fötter i en ring