Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Föreningsliv

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 200 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Verksamheten för ungdomar är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket ser till att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Föreningsregister

I Osby kommun har vi ett föreningsregister för att marknadsföra föreningarna i kommunen samt lyfta det rikliga utbudet av aktiviteter som finns här. Föreningsregistret når du via föreningskatalogen som finns i smartbooks föreningsportal.

Om ni vill att er förening ska finnas med i föreningsregistret skall ni anmäla era uppgifter om föreningen till Kultur och Fritid.


Aktuella åtgärder och restriktioner som rör föreningar och evenemang

Nyheter i föreningslivet

  • Försäkringsinformation till idrottsföreningar Välkommen på en informationsträff om försäkringar!Med tanke på den senaste tidens inbrott och stölder som drabbat flera idrottsföreningar bjuder nu RF-SISU Skåne tillsammans med Folksam in till en digital informationsträff om försäkringar den 13 juni.Folksam är med och informerar och svarar på frågor.Se Försäkringsinformation med Folksam Pdf, 139 kB. för mer information och anmälningslänk
  • Nya sociala medier- kanaler! Vi informerar mycket gällande föreningsliv på sociala medier.Nytt nu är att informationen läggs ut på Osby kommuns kontonFölj oss gärna för viktig info gällande föreningsliv, kultur, idrott, evenemang, aktiviteter för unga med mera..facebook.com/Osbykommuninstagram.com/osby_kommun/instagram.com/ung_osby_kommun/

  • Information till berörda i Osby kommuns idrottsallians! Nytt datum för nästa möte är den 3/5 Vi möts i Lönsboda GOIFs klubbstuga klockan 18-20På agendan:
    Info från RF Sisu och Kultur & fritid samt Älhults kommun
    Vi bjuder på fika Varmt välkomna! 
  • Osby simsällskap årets inkluderande förening 2022! Stort grattis till Osby simsällskap som tog hem priset ÅRETS INKLUDERANDE FÖRENING på nordöstra Skånes idrottsgala! Vi är mycket stolta och tacksamma över det arbete föreningen (och andra föreningar) gör när det gäller inkludering i föreningslivet.Inkludering är en viktig del av idrottsrörelsens Riksidrottsförbundets Strategi 2025 där alla får plats att idrotta utifrån sina villkor oavsett ambition, ålder, kön, prestationsnivå eller andra förutsättningar.Träning och tävling utformas så att utövaren mår bra, har roligt och utvecklas under hela livet.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Händer och fötter i en ring