Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Föreningsliv

I Osby kommun finns ett fantastiskt föreningsliv med cirka 155 registrerade föreningar. Merparten av invånarna är engagerade i någon förening och det finns aktiviteter inom många olika intresseområden. Verksamheten för ungdomar är stor och många ovärderliga ledare ställer upp på sin fritid vilket ser till att föreningsintresset fortlever och utvecklas.

Nyheter

Genomgång av Idrottonline den 28/1 - 2019 kl.16-19 i Osby bibliotek.

Osby kommun tillsammans med Skåneidrotten bjuder in till en genomgång/workshop i verktyget Idrottonline. Verktyget används av de föreningar som är kopplade till Riksidrottsförbundet. Mer information och anmälan kan du läsa i inbjudanPDF.

Vårens utbildning för föreningar: Mitt första ledaruppdrag

Utbildningen vänder sig till ungdomar i åldern 12-15 år och är kostnadsfri för idrottsföreningar med säte i Osby kommun.Utbildningen genomförs den 9 februari 2019. I inbjudanPDF finns mer information om hur du bokar, datum och tider.

Minnesanteckningar föreningsmötet den 24 september 2018

Här finns korta minnesanteckningarPDF om vad som togs upp på föreningsmötet. Vid frågor kontakta Fritids- och folkhälsoutvecklaren eller Kulturutvecklaren.

Nytt boknings-, stödsystem och föreningsregister

Kultur och fritid har från och med juni 2018 ett nytt system som handlägger lokalbokningar, ansökningar till stöden och föreningsregistret. Systemet heter SmartBook. För att kunna komma in i systemet samt registrera er förening behöver Kultur och Fritid godkännande att era uppgifter finns med. Blankett för detta finns att ladda ner. En för stöd-och lokalbokningssystemetPDF samt en för föreningsregistretPDF. Blanketten skickas till osbyfritid@osby.se alternativt lämnas in i hos Kultur och Fritid. När uppgifterna är inlämnade och registrerade kan de personer som har lämnat sina uppgifter logga in.

Hälsa

Under hösten 2018 och våren 2019 arbetar Osby Kultur och fritid med temat hälsa. Många faktorer påverkar hur vi mår och i Kultur och fritids verksamheter och vårt rika föreningsliv finns flera sociala mötesplatser som är viktiga för välmåendet. I evenemangskalendern hittar du aktiviteter som påverkar hälsan positivt på olika sätt, allt från kreativt skapande till fysisk aktivitet. Glöm inte att utnyttja det rika föreningslivet!

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Händer och fötter i en ring