Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Klockarskogsgården

Klockarskogsgårdens förskola ligger i Osbys västra utkant. I samma byggnad finns skola, fritidshem och förskoleklass. Förskolan har fyra åldersindelade avdelningar; Grottan, Kojan, Loftet och Lyan. På morgonen och kvällen har vi gemensam öppning och stängning på en avdelning.

Förskolan ska lägga grunden för ett lärande under hela livet. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Vi erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Det här är för oss en stor och ansvarsfull uppgift. Samarbetet mellan avdelningarnas barn och pedagoger är välutvecklat. 

På förskolan finns ett  föräldrasamråd som träffas en gång per termin. Där ges ni som föräldrar  möjlighet att påverka verksamhetens innehåll.

I köket arbetar två kokerskor som tillagar frukost, lunch och mellanmål. De äldre barnen äter tillsammans med skolans barn i vår gemensamma matsal.

 • Frukost serveras klockan 7.15‑7.45.
 • Lunchtiderna varierar per avdelning.
 • Mellanmål äter barnen cirka 14.30.
 • Frukt serveras dagligen.

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans studiedagar vårterminen 2024

8 januari
14 juni

Förskolans studiedagar 2024/2025

12 augusti
25 oktober
7 januari
12 juni

Behov om omsorg för barnet/barnen under studiedagarna ska anmälas skriftligt eller via mail av vårdnadshavare till förskolan eller rektor senast 1 månad före studiedagen.

Föräldraaktiv inskolning

Vi på Klockarskogsgårdens förskola erbjuder föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du som förälder är med ditt barn hela tiden och är aktiv. Detta sker genom att till exempel läsa böcker, leka, byta blöja, mata och eventuellt trösta. Eftersom du är med hela tiden, får du möjlighet att berätta om hur ditt barn fungerar i olika situationer. Samtidigt får vi pedagoger en få en djupare kunskap om ditt barn. Alla pedagoger deltar i inskolningen och du som förälder är med hela dagen under minst fyra dagar.

Första dagen hälsar ni på klockan 9‑11. Från och med dag 2 kommer ni klockan 9‑14 och dag 2‑4 bjuder vi barn och en förälder på lunch. Vecka 2 börjar du undan för undan lämna ditt barn. Under hela inskolningsperioden vill vi att ni finns tillgängliga och kan komma när det behövs. Med denna metod tror vi att ni och ert barn kommer att få en bra start på förskolan.

Vi tar gärna emot era frågor.

Matsedlar

 • Måndag - Vecka 30
  SOMMARLOV
 • Tisdag - Vecka 30
  SOMMARLOV
 • Onsdag - Vecka 30
  SOMMARLOV
 • Torsdag - Vecka 30
  SOMMARLOV
 • Fredag - Vecka 30
  SOMMARLOV

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

 • Ulrika Emilsson
  Rektor – Hasselgården, Klockarskogsgården, Toftagården
  0479-52 81 05
  ulrika.emilsson@osby.se

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Klockarskogsgården på håll

Klockarskogsgården

Skolgatan 3

283 34 Osby

 

Telefonnummer avdelningarna:
Loftet: 0709-88 84 81
Lyan: 0709-88 84 85
Kojan: 0709-88 84 83
Grottan: 0709-88 84 82