Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Translate

Klockarskogsgården

Klockarskogsgårdens förskola ligger i Osbys västra utkant. I samma byggnad finns skola, fritidshem och förskoleklass. Förskolan har fyra åldersindelade avdelningar; Grottan, Kojan, Loftet och Lyan. På morgonen och kvällen har vi gemensam öppning och stängning på en avdelning.

Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Vi erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Det här är för oss en stor och ansvarsfull uppgift. Samarbetet mellan avdelningarnas barn och pedagoger är välutvecklat. 

På förskolan finns ett  föräldrasamråd som träffas en gång per termin. Där ges ni som föräldrar  möjlighet att påverka verksamhetens innehåll.

I köket arbetar två kokerskor som tillagar frukost, lunch och mellanmål. De äldre barnen äter tillsammans med skolans barn i vår gemensamma matsal.

  • Frukost serveras klockan 7.15‑7.45
  • Lunchtiderna varierar per avdelning
  • Mellanmål äter barnen ca.14.30.
  • Frukt serveras dagligen

Mer information

Förskola och familjedaghem har stängt 4 dagar per läsår pga fortbildning, planering och utvärdering för personalen. Barnomsorgsavgiften reduceras inte för dessa dagar.

Förskolans kvalitetsdagar under 2018

8 januari (gemensam för alla förskolor)
29 juni
20 augusti (gemensam för alla förskolor)
29 oktober (gemensam för alla förskolor)

Föräldraaktiv inskolning

Vi på Klockarskogsgårdens förskola erbjuder föräldraaktiv inskolning. Det innebär att du som förälder är med ditt barn hela tiden och är aktiv genom att t.ex. läsa böcker, leka, utforska, byta blöja, mata ev. trösta. Eftersom att du är med hela tiden, får du möjlighet att berätta om hur ditt barn fungerar i olika situationer, och vi pedagoger kan få en djupare kunskap om ditt barn. Alla pedagoger deltar i inskolningen och du som förälder är med hela dagen under minst fyra dagar.

Första dagen hälsar ni på klockan 9‑11. Från och med dag 2 kommer ni klockan 9‑14 och dag 2‑4 bjuder vi barn och en förälder på lunch. Vecka 2 börjar du successivt lämna ditt barn. Under hela inskolningsperioden vill vi att ni finns tillgängliga och kan komma när det behövs. Med denna metod tror vi att ni och ert barn kommer att få en bra start på förskolan.

Vi tar gärna emot era frågor.

Matsedlar

Lokala avvikelser kan förekomma.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Klockarskogsgården på håll

Klockarskogsgården

Skolgatan 3

283 34 Osby

klockarskogsgarden@osby.se

 

Telefonnummer avdelningarna:
Loftet: 0709-88 84 81
Lyan: 0709-88 84 85
Kojan: 0709-88 84 83
Grottan: 0709-88 84 82