Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Möt Milo – lärare och biträdande rektor på Osby Komvux

Milo Magnusson är en av våra lärare som undervisar svenska för invandrare (SFI) på Osby Komvux. När hon inte står i lektionssalen arbetar hon som biträdande rektor. Milo har arbetat på Osby Komvux i sju år och trivs verkligen med sitt jobb.

- Jag trivs väldigt bra. Det är en jättetrevlig arbetsplats. Kollegorna är verkligen toppen och jag möter så fantastiska människor i klassrummet, säger Milo.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Jag kan bli så imponerad av människorna som kommer hit, kämpar och lär sig. De kan vara människor som aldrig har satt sin fot i skolan tidigare och efter mycket kämpande har de klarat SFI, säger Milo.

Hur ser en dag ut?

Dagarna kan se olika när man har en kombinerad tjänst som Milo har. Måndag till torsdag har SFI platsundervisning på Osby Komvux. Inför varje lektion går hon igenom undervisningsmaterialet och letar fram en låt på Youtube:

- Jag letar fram en svensk låt med undertext som vi lyssnar på innan lektionen startar. Det är väldigt uppskattat och roligt. Man kan stanna upp och fråga vad låten handlar om eller om det är några ord som eleverna känner igen, säger Milo.

Under lektionen går de bland annat igenom veckans text, grammatik, lär sig nya ord och hur orden kan användas i meningar. Milo har även något som kallas för vardagsprat där man pratar om väder, vad man gjorde igår, något aktuellt som har hänt i samhället eller som har visats på ny.

Rollen som biträdande rektor skiljer väldigt mycket från att stå i klassrummet.

- Dagarna kan bestå av möten, läsa på om nya lagar eller andra direktiv som kommer från Skolverket. Jag jobbar också tillsammans med Marie Olsson som är rektor på Osby Komvux med kvalitetsarbete och sammanställer statistik som begärs in till nämnden. Men det kan även hända saker som gör att man måste lägga undan det man arbetar med för att fokusera på andra uppgifter istället, säger Milo.

Vilket är roligast?

- Det är kombinationen av både tjänsterna. Jag får jättemycket energi att få komma in i klassrummet och träffa eleverna. Jag får även energi av att lösa saker i rollen som biträdande rektor, säger Milo.

Om Osby Komvux

På Osby Komvux kan du studera svenska för invandrare (SFI), kurser på grundläggande och gymnasienivå, yrkesutbildningar och yrkeshögskoleutbildning. Här kan du även få studie- och yrkesvägledning och använda lärcentrum för att studera på distans.

Läs mer om Osby Komvux på: osby.se/komvux

Bild