Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Är du intresserad att veta vad som sägs när kommunens högst beslutande organ sammanträder?

Kommunfullmäktige i Osby kommun fattar bland annat beslut om budget, avgifter, detaljplaner och kommunens långsiktiga mål med mera. Visste du att kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga för allmänheten så du kan följa dem på plats? Vi sänder även alla sammanträden live så du kan se dem direkt från soffan – eller i efterhand.

Vi har lanserat ett nytt webbsändningsverktyg som gör det lättare för dig att navigera dig i det, många gånger, flera timmars långa mötet. Nu kan du bläddra mellan de olika klippen för att hitta ärendet som du är intresserad av, i stället för att försöka leta i en enda lång sändning. Det nya verktyget ger oss även möjlighet att ha undertexter vilket ökar tillgängligheten och underlättar om du upplever att Osby-dialekten kan vara lite svårförstådd.

Alla tidigare webbsändningar hittar du på vår Youtube-kanal: Osby kommun. Från och med sammanträdet den 27 november 2023 använder vi oss av den nya plattformen och det är där du kommer hitta kommande sändningar.

Kom till våra webbsändningar:

osby.kommun.tv

Lär dig använda det nya verktyget

På förstasidan kommer det senaste sammanträdet att dyka upp. Vill du bläddra bland tidigare sändningar gör du det genom att gå in på Arkiv uppe i högra hörnet. Välj vilken sändning du vill se genom att trycka på den. Nu är du inne!

Till höger kan du bläddra bland bokmärken för att hitta det ärende du är intresserad av. Tryck på ”Spela av” för att spela upp klippet. Under bilden kan du även välja vilken kamera du vill se. Där kan du välja mellan Podiet, Salen eller Projektorn.

Hur snabbt läggs sändningen ut?

Sammanträdet livesänds så du kan se besluten direkt. När sammanträdet tar slut avslutar vi sändningen och den går då inte att se förrän vi har lagt ut den igen. Efter sammanträdet är slut och sändningen har avslutats ska vi lägga till undertexter och dela upp sändningen utifrån bokmärken. Därför kan det ta 1-2 dagar innan den färdiga versionen finns tillgänglig.

Vi ändrar eller klipper inte bort något från sändningen förutom pauserna så du slipper se dem. Den efterbehandling vi gör är endast uppdelning av bokmärken samt skapar undertexter.

Vill du veta mer om hur ett sammanträde i kommunfullmäktige går till, hitta datum för årets sammanträden eller läsa protokoll så kan du göra det här på vår hemsida:

Kommunfullmäktige

Eventuella förändringar

Hittar du inte sändningen du söker efter? Vid ett antal sammanträden per år sammanträder Kommunfullmäktige på en annan plats än i kommunhuset. Vid de tillfällena behöver vi använda oss av vår Youtube-kanal i stället för det nya verktyget. Då kommer även sändningen lagras på vår Youtube. När detta händer informerar vi om det.