Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Hej alla föräldrar! Välkomna till vårens föräldrakurser

Vill du ha råd och stöd om hur du kan utveckla ditt föräldraskap? Alla föräldrar gör så gott de kan och ibland kan det vara skönt att diskutera sina tankar med andra. I våra föräldrakurser ger vi dig olika nyttiga verktyg för att utveckla dig som förälder. Kurserna är anpassade utifrån olika åldrar, vi har flera kurser för föräldrar med barn från 0 till 18 år. Datum för vårens kurser är nu släppta och anmälan är öppen. Här hittar du alla våra kurser!

Trygghetscirkeln - för föräldrar med barn i åldern 0 till 6 år

Familjecentralen i Osby klockan 10.30-12.00 eller 17.30 - 19.00

Trygghetscirkeln är en relationsbaserad föräldrakurs som erbjuds kostnadsfritt till alla föräldrar för att bättre kunna vägleda och skapa trygghet för sina barn. Kursen består av sju träffar och går varannan vecka. Kursstart den 13 februari. Sista anmälningsdag är den 4 februari.

Inbjudan Trygghetscirkeln Pdf, 403 kB.

Föräldrakraft - för föräldrar med barn i åldern 3 till 12 år

Familjehuset i Osby 17.00 – 19.00

Upplever du ibland att det är en utmaning att vara förälder? På våra träffar diskuterar vi viktiga ämnen så som självkänsla, kommunikation, vardagsstress, rutiner och gränssättning. Kursen går varannan torsdag vid 6 tillfällen.

Kursstart den 7 mars. Sista anmälningsdag 25 februari.

Inbjudan Föräldrakraft Pdf, 296 kB.

Aktivt föräldraskap - för föräldrar med barn i åldern 12 till 18 år

Familjehuset i Osby

Tonårstiden kan vara en utmaning för både barn och föräldrar. Under kursen kommer man att få möjlighet att tillsammans med andra tonårsföräldrar exempelvis diskutera teman så som tonårstiden, kommunikation, självkänsla, ledarskap, problemlösning och att släppa taget utan att tappa kontakten.

Kursen är kvällstid varannan vecka under 6 tillfällen á 2 timmar. Kursstart den 29 februari. Sista anmälningsdag 18 februari.

Inbjudan Aktivt föräldraskap Pdf, 317 kB.

Anmäl dig till föräldragrupperna