Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarjobb inom vård och omsorg

Varje sommar söker vi dig som vill arbeta inom vård och omsorg – ett både varierat och betydelsefullt jobb. Ta chansen att sök Svergies viktigaste jobb där du gör en skillnad för de som bor i Osby kommun och bidrar till att ge våra brukare en minnesvärd och härlig sommar. På denna sida hittar du våra lediga tjänster samt frågor och svar kring yrket.

Kanske är du mitt i arbetslivet och vill testa något nytt eller pensionär och vill jobba lite till? Eller student och vill ha extrapengar under sommaren? Eller har du en ungdom i din närhet som vill jobba extra i sommar?

Vi söker semestervikarier till våra vård- och omsorgsboenden, till vår hemtjänst och till våra LSS-verksamheter.

Är du...

  • Bra på att kommunicera
  • Har lätt för att samarbeta
  • Ansvarsfull
  • Lugn, uppmärksam och tillmötesgående

Då kan detta vara ett bra arbete för dig! Vi söker dig som fyllt 18 år och har körkort. Det är meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att arbeta inom vården. Det kan ingå delegerande arbetsuppgifter inom hälso- och sjukvård.

Sök sommarjobb 2024

Vanliga frågor

Om funktionsstöd LSS

Vad är funktionsstöd LSS?

LSS betyder Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Vissa i kommunen har livslånga funktionshinder så som autism, intellektuella funktionshinder, down syndrom osv. Dessa personer ska få leva ett liv likt andras. Målgruppen är från 7 år till pensionsålder varav de flesta är i början av livet eller mitt i så när de har sommarlov eller semester så gör vi sånt som alla andra gör på sommaren.

Vad gör man på ett boende inom LSS?

Personalen stödjer brukarna med det de behöver hjälp med. Det kan vara omvårdnad, städ, tvätt, skapa struktur i vardagen, åka på utflykter, skapa en meningsfull vardag, handla, laga mat tillsammans med brukarna. När brukarna har semester gör vi många utflykter tillsammans.

Vad gör man på Barnkortid/Tillsyn

Barnen är beviljade ett visst antal dygn som man kommer till vårt ”barnhotell” så att familjen avlastas och barnet får miljöombyte. Vistelsen ska vara likvärdig med att vara i hemmiljö och vi har 1-4 barn samtidigt som vistas hos oss. På sommaren när det är lov gör vi många aktiviteter tillsammans med barnen så att de får fina minnen från sommarlovet.

Tillsyn är som fritids för ungdomar 13-21 år. Vi har olika anpassade aktiviteter måndag-fredag när föräldrarna arbetar.

Vad gör man som personlig assistent?

Som personlig assistent arbetar du med en brukare i dess hem och hjälper personen med det den inte själv kan, skapar struktur och ett meningsfullt liv. Brukarna är mitt i livet så aktiviteter är viktigt och det förekommer mycket utevistelse.

Vilka aktiviteter kan man göra med brukarna?

Brukarna har självbestämmande så vi gör aktiviteter som de uppskattar. Det kan vara att bada, ha grillkvällar, gå på marknad, titta på en fotbollsmatch, cykla, gå på gym, åka till djurparker, tivoli, äta glass på PAUS osv.

Hur mycket får jag jobba?

Detta kommer vi överens om, men om man arbetar hela sommaren brukar det vara 80-100 %. Vi ser helst att du kan arbeta v 25-32.

Får jag någon introduktion?

Ja, du får teoretisk introduktion muntligt och flera webbaserade utbildningar innan du sedan går bredvid några dagar på arbetsplatsen där erfaren personal kommer att gå igenom rutinerna och där du får lära känna våra brukare innan du börjar arbeta. Introduktion är avlönad.

Jobbar jag ensam?

Som personlig assistent arbetar du alltid ensam med brukaren. Vi har sovande jour på alla enheter och på natten sover man själv på arbetsplatsen för att kunna hjälpa brukarna vid behov på natten. Ensamarbete förekommer också delvis dag och kvällstid men merparten av arbetstiden har du kollegor.

Utsidan av Lindhem under sommaren

En av platserna du kan arbeta på i sommar är vårt vård- och omsorgsboende Lindhem.

Oscar står framför Lindhems byggnad

Oscar Berg sommarjobbade inom äldreomsorgen hos oss sommaren 2023!

Efter studenten passade Oscar på att sommarjobba innan det var dags att rycka in i lumpen. På det sättet fick han in lite extra pengar i fickan och samtidigt göra skillnad för våra äldre i kommunen.

Vad var det bästa med sommarjobbet?

- Att få träffa och hjälpa människor, och att se till att deras vardag blir rolig som möjligt. Det är ett kul och lärorikt jobb där man får ta mycket ansvar, berättade Oscar.