Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Anhörigcafé – få råd, stöd och träffa andra i liknande situation

Har du en närstående med kognitiv svikt? Som anhörig är du ovärderlig men ibland behöver du också få stöd och tid för dig själv för att orka. På våra anhörigcaféer kan du träffa andra i liknande situation, dela erfarenheter, träffa personal och få stöd och råd. Under våren anordnar vi två träffar, en i Osby och en i Lönsboda.

Att träffa andra som går igenom en liknande resa som en själv kan vara ett stort stöd, det är viktigt att känna att man inte är ensam i sin situation. Anhörigcafé är en mötesplats för alla som har någon de stödjer, hjälper eller vårdar i sin närhet. Det kan vara en förälder, vän, syskon eller granne. Du behöver inte vara i behov av stöd just nu, oavsett vart du befinner dig i din resa så är du välkommen.

På vårens träffar kommer du kunna träffa demenssjuksköterskor, arbetsterapeuter och biståndshandläggare. Handläggarna kommer kunna svara på frågor kring ekonomiskt stöd. Träffarna är gratis, kräver ingen föranmälan och vi bjuder på fika. Varmt välkommen!

Anhörigcafé i Osby

Tisdag den 25 april klockan 17.00-19.00. Dagverksamhet Gläntan, Lindhem Osby.

Anhörigcafé i Lönsboda

Torsdag den 27 april klockan 17.00-19.00. Bergfast restaurang i Lönsboda.

Diana, Åsa och Camilla står bredvid varandra utomhus framför Gläntas byggnad

Diana Hagman, Åsa Sohlman och Camilla Johansson/B är alla specialistundersköterskor inom demens.

För personer med kognitiv svikt och anhöriga kan vi erbjuda flera former av stöd. Vi har ett team av specialistsköterskor, arbetsterapeuter och biståndshandläggare som jobbar för att du och din närstående ska få det stöd ni behöver. Förutom anhörigcafé har vi regelbundna anhörigträffar, dagverksamheten Gläntan för personer med kognitiv svikt, vi gör också hembesök där man kan få avlastning i hemmet och kan erbjuda flera hjälpmedel för att underlätta i vardagen.
Vill du veta mer? Ring någon av våra demenssjuksköterskor.

Charlotte Wahlgren, demenssjuksköterska i Osby: 070-931 83 24

Angelina Hjalmarsson, demenssjuksköterska i Lönsboda: 070-931 83 23