Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Politiker avtackades på kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges sista sammanträde för 2022 genomfördes på måndagskvällen den 19 december. De ledamöter som inte ska fortsätta i kommunfullmäktige den nya mandatperioden fick en festlig avtackning under kvällen.

En av de som avtackades var Dag Ivarsson (M) som varit Kommunfullmäktiges ordförande i 23 år totalt.

- Det var trevligt att för en gångs skull vara på de uppvaktades sida men det kommer nog kännas lite speciellt och kanske lite tomt. Jag kommer minnas det goda kamratskapet tvärs över partigränser. Oberoende av sakfrågor har vi ändå kunnat ha god stämning och jag hoppas att jag bidragit till att stärka den goda stämningen, säger Dag.

Dags engagemang i kommunpolitiken började 1977. Fram till idag har han haft några olika poster i kommunens nämnder. Senast var han kommunfullmäktiges ordförande under en sammanhängande period från 2006 till och med 2022.

- En särskild händelse för mig var när jag var utbildningspolitiker och vi bestämde att bygga ut och rädda gymnasiet som då var hotat. Idag är Ekebackesskolan en av Skånes bästa gymnasieskolor, säger Dag.

Nio avtackades

De nio politiker som avtackades var, från vänster i bild: Kristoff Pall, Nathalie Folkunger Hellkvist, Erling Persson, Dag Ivarsson, Henry Nilsson, Arne Gustavsson, Staffan Lutterdahl, Kjell Nilsson och Leif Wallenborg.

Bild