Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Invigning för ökad elkapacitet

I snöfall invigdes den nya transformatorstationen i Osby på måndagen. Stationen är ett viktigt steg i att öka kapaciteten i elnätet i Norra Skåne och ger bättre möjligheter för utveckling och tillväxt i Osby kommun.

Den nya transformatorstationen är byggd efter initiativ från Osby Glas och är ett viktigt steg i att öka kapaciteten i elnätet i Norra Skåne. Att kapaciteten ökar har stor betydelse för Osby kommun och förbättrar möjligheten för kommunen att utvecklas och få en ökad tillväxt i kommunen i framtiden. Den nya stationen medför även en långsiktig och pålitlig leverans av el till industrin.

- Vi är väldigt nöjda över denna satsning på en ny regionnätstation där kapaciteten fördubblas vilket gör att vårt behov av el är tillgodosett i Osby kommun för en lång tid framöver. Det är bra för utvecklingen av hela Osby kommun, säger Niklas Larsson (C) kommunstyrelsens ordförande.

Anneli Hulthén som är Landshövding i Skåne klippte banden tillsammans med, Niklas Larsson samt Joel Rosenqvist som är VD på Osby glas och Martin Höhler, VD på EON Energi disposition.

Invigning av den nya stationen
Bandklippning på invigningen

Anneli Hulthén, Niklas Larsson, Joel Rosenqvist och Martin Höhler klipper bandet till den nya transformatorstationen.