Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vi bygger hållbart för framtiden – Osby kommun växer!

Flera LSS-boenden, nya förskolor samt ny skola, idrottshall och en helt splitterny ishall. Det är bara några av alla de nybyggnadsprojekt som är i gång eller väntar framöver i Osby kommun. Vi blir allt fler kommuninvånare och samhällsbyggnadsförvaltningen projekterar för framtiden.

Med flera första spadtag under 2022 till LSS-boenden, nyinköpt mark som ska bli hem åt en ny efterlängtad ishall och upphandlingar som förbereds och i en del fall redan genomförts för förskolor, skola och idrottshall kan man konstatera att det finns en hel del att göra om man arbetar med samhällsbyggnad i Osby kommun.

- Våra projekt finns i Killeberg, Lönsboda och Osby tätort och det är spännande att följa processerna från skisser på papper, till upphandlingsunderlag fram till att byggnaderna är på plats och fylls med liv, säger Mathias Karlsson som är chef för samhällsbyggnadsförvaltningen i Osby kommun.

I Killeberg som ska få ny förskola, skola och idrottshall i samma område kommer byggnationen att bidra till ökad attraktionskraft för byn. Lönsboda har nyligen fått en ny fin förskola och där ska framöver Örkenedskolan ersättas av en ny. Den nya ishallen som ska byggas centralt i Osby är efterlängtad av många.

- Under våren 2022 köpte vi marken där ishallen ska ligga och det är ett stort projekt som vi upplever att många är nyfikna på, berättar Mathias Karlsson.

Under våren har han haft annonser ute för flera lediga tjänster på förvaltningen som krävs för att kunna fortsätta arbeta med samhällsutvecklingen i kommunen.

- Lediga jobb med intressanta utvecklingsmöjligheter tillsammans med att vi bygger så mycket nytt för våra befintliga och framtida kommuninvånare gör oss attraktiva som inflyttningsort, konstaterar han.

2021 ökade antalet invånare i Osby kommun jämfört med året innan. I december 2021 bodde 13 269 personer i kommunen vilket är 71 fler än 2020. Det är den högsta befolkningssiffran i Osby kommun på 25 år.

- Det är positivt med tillväxt och att antalet invånare ökar, det är särskilt viktigt när kommunen nu investerar i bland annat nya förskolor och skolor. Vi ser samtidigt att det går bra för företagen i kommunen och det är bra att fler människor trivs här, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

I sommartidningen Ha en härlig sommar i Osby kommun finns mer läsning om Osby som boendekommun

Bild på den framtida ishallen.

Såhär kommer den framtida ishallen i Osby att se ut.