Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Förskolan i Killeberg börjar byggas

Nu är det taget – det ceremoniella första spadtaget för bygget av den nya förskolan i Killeberg. Till hösten 2023 beräknas förskolan stå klar med platser för uppemot 90 barn.

Bygget av den nya förskolan i Killeberg har officiellt dragit i gång och kommer byggas av lokala aktören Rickardssons Bygg AB. Förskolan kommer vara i två plan och inrymma sex avdelningar med matsal och restaurangkök.

- Äntligen har startskottet gått för en ny förskola här i Killeberg! Behovet har funnits länge och det kommer bli ett stort lyft för barnen och föräldrarna, säger Lars-Anton Ivarsson (M) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Förskolan kommer att ligga bredvid idrottsplatsen i Killeberg, nära det välbesökta motionsspåret.

- Det är ett fantastiskt läge förskolan kommer få bredvid skogen med närhet till naturen men ändå centralt belägen. Motionsspåret kommer flyttas lite men ska såklart finnas kvar, den blir till och med 700 meter längre än den är idag, förklarar Lotte Melin (C) samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Ett nytt skolområde tar form

Förskolan är inte det enda som ska byggas. I samma område kommer Osby kommun också att bygga en ny F-6 skola och en ny idrottshall. Förskolans matsal kommer dimensioneras och byggas för att tillhöra både förskola och skola.

- Förskolan är starten på en av de största satsningarna som Osby kommun gjort i Killeberg. Tillsammans med en ny F-6 skola och idrottshall kommer ett nytt skolområde att formas här, det känns fantastiskt kul. Jag tror att ett nytt skolområde inte bara är viktigt för barnen och föräldrarna utan också för hela Killeberg. Vi hoppas att detta lockar även de som önskar flytta hit, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C).

Bild

På plats var Lars-Anton Ivarsson (M), Niklas Larsson (C), Lotte Melin (C), ledamöter från kommunfullmäktige som bor i Killeberg samt Rickardssons bygg.

personerna på plats blickar ut över byggplatsen
Spadtaget tas

Det första spadtaget tas.