Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Speed-dating lockar gymnasieelever till sommarjobb i äldreomsorgen

Vid två tillfällen under våren har elever på Ekbackeskolan fått möjlighet att ”speed-dejta” vård- och omsorgspersonal för att snabbt och enkelt söka sommarjobb.

När Ellinor Johansson från Soldalen och Frida Jönsson från Bergfast i veckan besökte Ekbackeskolan för att rekrytera sommarjobbare behövde de inte vänta länge innan ett gäng nyfikna elever kom fram.

- Vi har gjort den här typen av insats i flera år och det är ett jättebra sätt att fånga upp ungdomar som vill sommarjobba, säger Ellinor.

Genom konceptet speed-dating får enhetschefer från äldreomsorgen en chans att berätta om de sommarjobb som finns att söka och eleverna får en chans att ställa frågor och anmäla sitt intresse. Alla som är intresserade blir sedan kallade till en riktig intervju.

- Jag är jättenöjd. Det är var många elever som kom fram till oss och varje person som vi får kontakt med är ju en vinst. Sommarvikarierna är en väldigt värdefull tillgång för oss inom vård och omsorg, säger Ellinor.

Flera enheter inom äldreomsorgen är klara med rekryteringen inför sommaren, men det finns fortfarande sommarjobb att söka.

För att söka ska du vara 18 år och vill du arbeta inom hemtjänsten behöver du ha körkort.

Välkommen med din ansökan!

Sök sommarjobb inom äldreomsorgen

Sök sommarjobb inom LSS

Bild