Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Korttidsvård

Behov av korttidsvård kan uppstå efter till exempel sjukhusvistelse, när anhöriga behöver avlösning och när man har ett återkommande rehabiliteringsbehov.

Det är många som ringer till Spången nu, för att underlätta för er anhöriga kan ni ringa följande telefonnummer 0479-52 84 34.
Här svarar personal under dag, kväll samt helger.

Inom äldreomsorgen kan korttidsvård erbjudas på Rönnebacken i första hand och Bergfast i andra hand. Både enstaka vistelser och växelvård förekommer.

Vid behov av korttidsvård kontakta biståndshandläggare Öppnas i nytt fönster..

Korttidsvård

De flesta som får insatsen korttidsvård på Spången eller Bergfast har försämrat allmäntillstånd där stort omvårdnadsbehov föreligger.

På Spången finns 14 rum med varierande standard. Avdelningen har egen träningslokal, stor altan, trevlig glasveranda och ett stort allrum med kök och matplats samt TV-hörna.

Personalen arbetar i team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, dietist, sjukgymnast och arbetsterapeut. Ett nära samarbete sker med kommunens biståndshandläggare som följer upp och planerar för kommande insatser.

Är det möjligt ska vården genomgående präglas av rehabiliteringstänkande med målet att bli självständig. Rehabiliteringen planeras efter enskilda personers särskilda behov och egna mål.

Trygg hemgång

Trygg hemgång är ett team bestående av undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och biståndshandläggare. Insatsen beviljas med syftet att utföra rehabilitering och träning i hemmet efter sjukhusvistelse eller korttidsvistelse. Det ger också en ökad trygghet i samband med hemgång.

Personalen i Trygg hemgång har lång erfarenhet av arbete med rehabilitering och träning. Du kan få hjälp av personalen med målet att bli så självständig som möjligt.

Behöver du ytterligare insatser efter tiden i Trygg hemgång bedömmer Biståndshandläggaren dina behov och beviljade insatser utförs av hemtjänsten.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Sköterska med stetoskop