Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Öppen förskola och babycafé

På Lilla liten, Osby kommuns öppna förskola, finns en fin utegård med rutschkana, sandlåda och gungbil. Inomhus finns utrymme för olika aktiviteter.

Vad är den öppna förskolan?

Den Öppna förskolan är en träffpunkt med kompletterande förskoleverksamhet som är öppen för alla barn 0-6 år i vuxens sällskap. Den pedagogiska verksamheten är kostnadsfri och leds av en förskollärare. Här är de vuxna delaktiga och har ansvaret för sina barn.

Den Öppna förskolan är en mötesplats dit du kan gå när du är hemma med ditt barn. På Öppna förskolan får barnen möjlighet att träffa andra barn och du som förälder knyta nya kontakter. Här finns även möjlighet att rådfråga personal i medicinska eller i sociala frågor. Varje dag bjuder Öppna förskolan på fika.

Det behövs ingen föranmälan för att komma till våra aktiviteter, det är bara att komma som man är. Undtaget är särskilda arrangemang där det kan vara möjligt att vi vill ha en anmälan att ni kommer.

Babycafé

På babycaféerna finns förutom förskollärare även personal med från de olika verksamheterna på Familjecentralen, mödrahälsovården, barnhälsovården samt social rådgivning.

 • Välkomna till Lilla liten! Nu har vi öppet som vanligt igen efter sommarveckorna! Observera att stängningsdagar annonseras under öppettiderna. Varmt välkomna!

 • Nu är det öppet för anmälan till höstens föräldrakurser på Familjecentralen! "Trygghetscirklen" riktar sig till föräldrar som har barn i åldern 4 mån- 3år och "Föräldrakraft" till dem som har barn mellan 3-12 år. Välkommen med din anmälan!

 • Välkommen att ta del av våra gemensamma aktiviteter på Lilla liten!
  Babycaféet på torsdagar har sitt eget schema, se ovan! Övriga dagar har vi följande hållpunkter:

  FIKA: Mån, tis och fre kl. 9.30. Tis och ons kl. 14.00
  SÅNGSTUND 0-6 ÅR: Mån, tis och fre kl. 10.30
  BABYSÅNG: Tisdagar kl. 13.30

Öppettider

Öppettider på Öppna förskolan

Måndag:
09.00-12.00 (0-6 år med vuxen)

Tisdag:
09.00-12.00 (0-6 år med vuxen)

13.00-15.00 ( 0-1 år med vuxen)

Onsdag:
13.00-15.00 (0-6 år med vuxen)

Torsdag: 
10.00-12.00 (babycafé, 0-1 år med vuxen)

Fredag:
09.00-12.00 (0-6 år med vuxen)


STÄNGT följande dagar:

Torsdagen den 25 augusti

(Familjecentralen har planeringsdag)