Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Aktiviteter

Välkommen till Lönsboda simhall. Nedan presenteras simhallens alla aktiviteter. Om du har frågor är du välkommen att höra av dig via telefon, mail eller besöka oss.

Bokningsbara aktiviteter

Vattengympa

Du jobbar aktivt med din egen kropp och vattnet som motstånd, även olika typer av redskap förekommer. Är en effektiv och skonsam träning för hela kroppen. Till våren kommer vi att erbjuda två vattengympapass. Ett på tisdag eftermiddag mellan 14.30-15.15 och ett på onsdag kväll mellan 18.30-19.30.

Ny kurs startar tisdagen den 8 februari (v.6) klockan 14.30-15.15. Anmälan från och med måndagen den 24 januari klockan 09.00.

Ny kurs startar onsdagen den 9 februari (v.6) klockan 18.30-19.30. Anmälan från och med måndagen den 24 januari klockan 09.00

Anmälan sker via telefon 0479-528478

Denna terminen har vi bara drop in pris på 50:- per gång. Betalas med kort, kontant eller swish.

Vuxensimskola

Kan du inte simma? Känner du dig inte trygg i vattnet? Är du osäker och kanske rädd? I så fall kan vi hjälpa dig. Mer information kommer när det är dags att starta nya grupper.

Crawlskola (frisim) för vuxna

Har du länge velat lära dig crawla/frisim? Eller kan du redan och vill förbättra din teknik? Vi kommer att gå igenom grunderna i crawl/frisim samt andningsteknik, arm- och bensparksteknik. Förkunskaper: simkunnig och kan doppa huvudet under vattnet.

Ny kurs startar onsdagen den 9 februari (v.6) klockan 19.30-20.15. Anmälan från och med måndagen den 24 januari klockan 09.00.

Anmälan sker via telefon 0479-528478

Babysim, ny kurs startar vecka 17

Barnet badar tillsammans med förälder. Under lek och träning i vattnet stimuleras barnet i sin utveckling till simkunnighet. Att ge barnet vattenvana och vattensäkerhet i, vid och på vattnet. Varmt välkomna att anmäla er till vår babysimskola. För att få anmäla sig ska barnet vara mellan 3 månader och 1 år och väga minst 4 kg.

Ny kurs startar onsdagen den 4 maj (v.18). Anmälan från tisdagen den 19 april

Anmälan sker via telefon på 0479-528478

Småbarnssim 2-4 år

Barnet badar tillsammans med förälder. Viktigt att som förälder ge barnet trygghet, rörelsefrihet, respekt för vattnet och glädje genom att sjunga, leka, busa och mysa. Vi tränar med övningar som genom vattenlek och vattenvana ger en vattensäkerhet. För att få anmäla sig ska barnet ha fyllt 2 år men inte 4 år.

Ny kurs startar tisdagen den 1 februari (v.5) klockan 16.15-17.00. Anmälan från och med måndagen den 24 januari klockan 09.00.

Anmälan sker i vårt bokningssystem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarsimskola

I år erbjuder vi sommarsimskola för barn födda 2016 eller tidigare. Simskolan pågår i 3 veckor med start måndagen den 20 juni. Inskrivning i simhallen torsdagen den 2 juni klockan 18.00. Simskolan är GRATIS för Osby kommuns barn.

Barn från andra kommuner är välkomna med sin anmälan från och med tisdagen den 7 juni på telefon 0479-528478. Kostnad 200:-


Aktiviteter under allmän badtid

Motionssim

Att simma är en skön avkoppling och mycket mer än så. Det är också en av de mest allsidiga träningsmetoder vi kan komma på. Skonsam mot kroppen, muskelbyggande, konditionshöjande och effektiv fettförbrännande. Har du inte simma förr är det en bra tid nu. Under allmänbad har vi alltid minst 2 banor för att motionssimma på. Dock ej på tosdagar mellan 17.00-18.30 då simklubben ligger på 3 banor och tränar. Kommer man på morgonen eller på torsdagskväll efter 18.30 så simmar vi i hela bassängen. Vill du notera dina simmande meter så säg till i kassan.

Morgonsim

För dig som är morgonpigg och vill ha en bra start på dagen har vi morgonsim på tisdagar och fredagar mella 06.00-09.00. Då strömmar avslappnande musik ur högtalarna samtidigt som vi dämpar belysningen.

Allmänbad

Under denna tiden har vi öppet för alla som vill bada, leka och simma.

Barnkalas

Visste du att man kan ha sitt kalas i simhallen? För mer information och bokning kontakta simhallen så hjälper vi dig.


Övrigt

HLR

Lönsboda simhall erbjuder utbildningar i vuxen HLR. Kursen tar ca 2 timmar och då går vi igenom grunderna i HLR. Vi tittar också på hur en hjärtstartare fungerar och hur man gör om någon sätter i halsen. Ta kontakt med simhallen för mer information.

Bastuextrem

Boka en kväll med en spännande bastupplevelse för dig och ett gäng som du sent kommer att glömma. Vi bastar i olika dofter med olika upplevelser som till exempel insmörjning med honung och salt. I mellan de 4 olika sittningarna bjuds du på fruktbuffé och dricka och man kan ta ett dopp i bassängen. Hela aktiviteten tar cirka 2,5 timmar. Ta kontakt med simhallen för prisuppgift, frågor och bokning.
 

 

 

 

 

 bebis som simmar i vatten


 

 

 

 


Handdukar i olika färger står bredvid en hink inuti en bastu. I bakgrunden syns tre tända blockljus