Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Snart dags för sommarens folkfest!

På lördag den 13 juli är det dags – Sveriges största sommarturné Diggiloo kommer på besök i Osby kommun för första gången. Evenemanget kommer vara på Idrottsplatsen i Osby. Ska du se showen så har vi sammanställt nyttig och praktisk information om bland annat parkering, trafik samt väskor. Även om du inte planerar att besöka Diggiloo kan det vara bra att veta att trafiken i Osby kommer vara extra belastad den 13 juli.

Det finns många sätt att ta sig till Diggiloo. Bland annat kan du gå, cykla, ta kollektivtrafik eller köra.

Trafik- och parkering

Idrottsgatan samt Klövergatan kommer vara avstängda för genomfart från den 12 juli klockan 16.00 till den 13 juli klockan 24.00. Avstängningarna är utformade som chikaner så räddningsfordon kan ta sig fram.

Parkeringsplatser

Vi kommer ha utvalda parkeringsplatser med parkeringsvärdar som hjälper dig hitta rätt. Att parkera på dem kommer kosta 50 kronor. Parkeringsvärdarna kommer från dykarföreningen Dykex och intäkterna för parkeringen går direkt till föreningen. Parkeringarna öppnar klockan 15.00.

Se parkeringsplatserna

Res med kollektivtrafik

Om du kommer utifrån Osby kan du istället välja att åka till oss med tåg eller buss. Från stationen är det bara en promenad på fem minuter till Idrottsplatsen.

På Skånetrafikens hemsida kan du söka och hitta din resa - www.skanetrafiken.se

Gå eller cykla

I Osby är det nära till det mesta! Om du har möjlighet så kan du gå eller cykla till Idrottsplatsen.

Information om väskor

Under Diggiloo är det totalt väskförbud som gäller, det innefattar alla typer av väskor, oavsett storlek.

Det finns undantag för skötväskor samt väskor som behöver tas med av medicinska skäl, dessa väskor kommer att kontrolleras vid entrén. En plånbok, necessär, eller vad som ryms i en ficka är ok att ta med i fickan. På Diggiloos hemsida kan du läsa mer om vad du får ta med, och inte.

Väskor och picknick - diggiloo.com

Hålltider och entré

15.00 Parkeringarna öppnar

16.00 Insläpp till evenemanget

18.00 Showstart!

Entrén kommer vara från Idrottsgatan i samband med IFK Osbys klubbstuga.