Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby toppar ranking– Bästa skånska kommun för äldre att bo i

Osby kommun är Skånes bästa kommun för äldre att bo i. Det visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Även nationellt rankas Osby kommun högt och hamnar på en 27:e plats i hela landet.

Länsförsäkringar fastighetsförmedling har i ett index rankat äldres boendesituation i landets kommuner. Här tittar man på hur stor boyta som pensionen räcker till, genomsnittlig flyttskatt, upplevd trygghet till hemtjänsten och tillgång till särskilt boende. Sammanställningen visar att Osby kommun är Skånes bästa kommun för äldre att bo i, och att kommunen hamnar på en 27:e plats i hela landet. Det är inte första gången som Osby blir hamnar på första plats. Redan 2022 toppade Osby kommun rankingen i Skåne, och hamnade på en 48:e plats i Sverige. Totalt ingår 253 av landets 290 kommuner i sammanställningen.

- Det är oerhört roligt att vi återigen är den bästa kommunen i Skåne för äldre att bo i. Vi klättrar dessutom på rankingen i hela landet. Det visar att vi har en fantastisk äldreomsorg i Osby kommun med engagerade medarbetare som gör skillnad i vardagen för våra äldre, säger Helena Ståhl som är förvaltningschef i Osby kommun.

Läs mer

Länsförsäkringar fastighetsförmedling artikel om sammanställningen

Bild