Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Sommarhälsning från kommundirektör Petra Gummesson

I nio år har jag varit kommundirektör i Osby kommun, nio fantastiskt utvecklande år. Detta blir min sista sommar som anställd i kommunen då jag efter årsskiftet tar mig an en ny utmaning, pensionärslivet. Men, det är mycket att hinna med till dess! Först väntar en sommar med hopp om glädje, lite vila och tid med nära och kära. Med denna sommarhälsning vill jag blicka tillbaka på den första halvan av året och samtidigt se fram emot allt spännande vi har att vänta.

Tiden går snabbt, tänk att vi redan kommit halvvägs in i 2024. Det händer mycket i vår kommun. Det är ingen hemlighet att vi har haft ekonomiska utmaningar i en längre period. Det har lett till stora beslut om förändringar, anpassningar och i vissa fall nedskärningar vilket har påverkat många.

Trots dessa utmanande perioder har vi en fantastisk personal som hela tiden arbetar för att skapa en kommun där fler vill bo, leva och arbeta. Förhoppningsvis är vi förbi den tuffaste tiden och kan lagom med sommaren runt hörnet också glädjas över allt vi faktiskt åstadkommit, bland annat:

  • Vårt nya Blåljushus blir i veckorna som kommer äntligen färdigt. Här kommer räddningstjänsten, polisen och ambulansen flytta in efter sommaren.
  • Vi har påbörjat en kraftsamling tillsammans med näringslivet för att förbättra dialogen och samarbetet mellan kommun och näringsliv. Bland annat tar vi nu fram en ny näringslivsstrategi i dialog med näringslivet.
  • Den nya översiktsplanen är klar, den ska visa hur Osby kommun ska utvecklas till år 2040.
  • Vår kära Familjecentral som rymmer Öppna förskolan, familjestödjare och barnavårdscentral fyller 10 år.
  • Det har varit ett EU-val
  • Vi har under årets genomfört ett antal öppna kvällsträffar samt medverkat på Lönsbodadagen. Ett initiativ för att bli mer tillgängliga och synliga för våra medborgare. Efter sommaren kommer vi stå på Familjedagen i Osby också. Kom gärna och prata med oss då!
  • Trulsagårdens förskola i Killeberg har invigts. Den är belägen fantastiskt fint med naturen intill gården på baksidan

Detta och såklart mycket mer har hänt hittills. Planerar du att besöka Osby kommun i sommar så vill jag slå ett slag för alla våra fantastiska platser i naturen. Vi har verkligen naturen naturligt nära.

Min sommar ska spenderas med familjen, mina barnbarn, alla våra djur, i trädgården och med en och en annan utflykt. Med dessa ord vill jag avsluta med att önska er alla en helt underbar sommar!

En ram med blommor och bild på petra när hon sitter ner