Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vi söker deltidsbrandmän till Lönsboda

Bor eller arbetar du i eller i närheten av Lönsboda? Då kan det vara dig vi söker! Vi anordnar en ny informationskväll den 13 augusti för dig som är intresserad eller nyfiken på att bli deltidsbrandman. Denna gång kommer vi vara på brandstationen i Lönsboda. Här får du veta mer om hur det är att arbeta som deltidsbrandman och chans att ställa frågor direkt till oss. Anmäl dig till mötet via mejl till mattias.thulin@osby.se.

Att vara deltidsbrandman, eller räddningstjänstpersonal i bered­skap (RiB) som det egentligen heter, innebär att du gör en stor insats för invånarna i den ort där du bor. Vi söker dig som:

  • Är över 18 år
  • Är frisk och har god kondition
  • Kan i normalfallet kunna inställa dig på stationen inom 5 minuter
  • Har eller kan skaffa C-körkort inom rimlig tid. Kommunen står för körkortet

Välkommen till en informationskväll

Tisdag den 13 augusti klockan 18.00 på brandstationen i Lönsboda anordnar vi en informationskväll för dig som är intresserad av att bli deltidsbrandman. Anmälan till mötet görs via mejl till mattias.thulin@osby.se senast den 12 augusti.

Adress: Ollonstigen 7, 283 71 Lönsboda

Hur blir jag deltidsbrandman?

Om du är intresserad av att bli deltidsbrandman kontaktar du räddningstjänsten. Du får då mer information om vilket behov som finns och vilka krav som ställs för anställ­ning. Får du sedan anställning, så ser kommunen/räddningstjänsten till att du får den utbildning som behövs.

Kan jag enbart arbeta som deltidsbrandman?

Många som arbetar som räddnings­tjänstpersonal i beredskap har ett annat yrke som bas. Flera arbetsgi­vare ser det som en tillgång att ha deltidsbrandmän anställda, eftersom arbetsgivaren då får en kompetens inom bland annat brandskyddsar­bete. Du kommer att hamna i en fin gemenskap och du gör vardagen tryggare och säkrare på din hemort.

Vad får man för ersättning?

Kommunen betalar ut lön till dig för tiden som du är i beredskap. Kommunen får ett bidrag från MSB för att täcka en del av den ersättning som kommunen betalar ut till deltidsbrandman som går kursen räddningsinsats. Kursdeltagaren får kost och logi när avståndet är långt mellan räddningstjänstens huvudort och kursorten. Alla kursdeltagare får gratis lunch under tiden de är på kursorten.

Kontakt

Klicka på personens eller verksamhetens namn och fyll i formuläret för att ta kontakt via e-post.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.

Tre brandmän med utrustning står utanför ett hus och pratar