Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Vi bygger en säkrare skolväg

Under 2023 beslutades en ny skolorganisation för grundskolorna i Osby kommun. En av förändringarna innebar att årskurs F-3 på Hasslarödsskolan ska flytta till Klockarskogsskolan. I samband med det ökade behovet att se över skolvägen mellan Hasslarödsområdet och Klockarskogsskolan i Osby. För att skapa en säkrare skolväg för våra barn och unga kommer vi därför bygga en gång- och cykelväg i det området, längs Industrigatan mellan Skeingevägen och Hagagatan.

Vägen till skolan är en viktig del av barnens vardag. Vi vill att alla barn ska kunna ta sig till skolan på ett säkert sätt och då är en trygg trafikmiljö en viktig förutsättning. Därför har vi sett över och kommer bygga en säkrare skolväg för barnen som tar sig till Klockarskogsskolan från Hasslarödsområdet.

- Det har kommit önskemål från bland annat personal och vårdnadshavare om att se över skolvägen i detta område. Vi är glada att vi nu tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen tar fram en hållbar lösning. Det känns också glädjande att den kommer bli klar till skolstart, säger Annika Holmqvist Lundh som är områdeschef för grund- och gymnasieskolorna i Osby kommun.

Arbetet kommer påbörjas måndagen vecka 31 och beräknas vara klart under vecka 34.

- Vi kommer dels bygga en gång- och cykelväg längs Industrigatan mellan Skeingevägen och Hagagatan. Sen anlägger vi också två trafiksäkra cykelpassager, en på Skeingevägen och en på Södra Portgatan, säger Robin Carlsson som är projektledare i Osby kommun.

Under arbetet gång kan det förekomma vissa störningar i trafiken, Vi ber er därför att visa hänsyn och följa eventuella omdirigeringar och skyltningar på plats.