Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kuben – En kreativ och skapande verksamhet

På den dagligen verksamheten Kuben skapas vackra och roliga hantverk. Här tillverkas bland annat väskor, spel och handdukar med olika tryck. Allt går sedan att köpa inne på Kuben. Det är bara att komma förbi under verksamhetens öppettider och se hantverken som deltagarna inom LSS har tillverkat.

Magnetspel, hållare till kortspel, handdukar med vackra motiv på. Det är mycket som tillverkas på den dagligen verksamheten Kuben i Osby. Det sys också väskor, flaskpåsar, dörrstopp, vetekuddar, servetter och servettringar. När hantverken är klara hamnar de på en försäljningshylla i väntan på att en köpare ska komma förbi. Vill man ha något mer personligt så kan man välja mellan olika motiv, tyger och handdukar till sin beställning.

- Det är bara att ringa eller komma förbi om man vill köpa eller beställa något. Vi har en pärm med olika tryck som vi kan stöppla på handdukarna och tygerna, men det går också bra med egna förslag. Vi tar gärna emot tyger och garn, säger Malin Jönsson som är stödassistent i Osby kommun.

Till Kuben kommer 14 -15 deltagare inom LSS. Många av dem är där flera dagar i veckan. Verksamheten tar även på sig större jobb som företag behöver hjälp med, som till exempel att vika pizzakartonger och happy meal-boxar.

Vad är roligast att göra på Kuben?

- Pussla och vika pizzakartonger, svarar en av deltagarna snabbt.

När deltagarna inte jobbar hittar de på roliga aktiviteter som att spela spel, baka kakor, besöka biblioteket och åker på utflykter. En gång i veckan har de friskvård där de ger sig ut på en promenad, om vädret tillåter. Oftast finns det ett tydligt syfte med aktiviteten.

- Vi passar på att samla sten och sand när vi är ute och utforskar naturen. Detta använder vi till att fylla dörrstoppen med. Inför Mors dag plockade vi blommor som vi sedan laminerade till fina kort som de gav till sina mammor, säger Malin.

Vad är det bästa med jobbet?

- Våra brukare. Det är mycket skratt och glädje. Vi har så roligt tillsammans. Jag älskar verkligen mitt jobb, säger Malin.

Här hittar du bilder på Kubens hantverk

Tygväska med ett ananastryck på.
Hållare till kortspel
Magnetspel
Poängspel med riskudde
Skål
Handdukar med Halloween-tryck
Bild

Öppettider Kuben

Måndag - fredag 9.00 – 15.30.
Lunchstängt: 11-13.30

Semesterstängt vecka 27 -30

Adress: Västra storgatan 10 A, Osby
Telefon: 0479 - 52 84 01

Malin Jönsson visar Kubens tillverkade saker.

Malin Jönsson visar upp alla fina hantverk som deltagarna på Kuben har tillverkat.