Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Har du en EPA, mopedbil eller moped? Välkommen till en ny träff!

Nu samlas vi för en ny EPA-träff för alla som går i högstadiet eller gymnasiet samt föräldrar. Denna gång berättar vi mer om Osby kommuns projekt Jag Kör Säkert, Kommunpolisen går igenom det allra senaste om lagändringar kring a-traktorer, Länsförsäkringar pratar om försäkringar på fordon och vi får en föreläsning av polisen Sara Andersson som råkade illa ut när hon blev påkörd av en rattfyllerist. Välkommen till Osby kommunhus den 18 juni klockan 18.00.

Den första aktiviteten i vårt projekt Jag Kör Säkert (JSK) var en EPA-träff där ungdomar kunde visa upp sina fordon, delta i tävlingar eller bara samtala med samarbetspartners på plats. Det blev en succé med besök av runt 40 ungdomar, nästan lika många vuxna och 15 fordon på plats.

Nästa träff är för alla som går i högstadiet eller gymnasiet samt föräldrar. Då berättar vi mer om projektet Jag Kör Säkert. Vi får besök av kommunpolisen och Länsförsäkringar samt en föreläsning av polisen Sara Andersson som råkade illa ut när hon blev påkörd av en rattfyllerist.

De första 20 besökarna får en biobiljett

Ta med dina föräldrar eller en kompis, vi bjuder på fika. Tar du med ditt fordon så bjuder vi på en present. De 20 första får även en biobiljett!

När? 18 juni klockan 18.00-20.00. Insläpp från 17.45

Var? Osby-salen i Osby kommunhus. Ingång från innergården.

Jag Kör Säkert

Jag Kör Säkert (JKS) är ett nystartat brottsförebyggande projekt med syfte att öka tryggheten i kommunen genom att involvera och öka delaktigheten hos ungdomar!

- JKS kom fram utifrån den lägesbild vi har i Osby kommun och den EPA-träff vi hade på Sjöängen under hösten 2023, där motorburna ungdomar fick tycka till om vad de vill ha. Då önskades främst fler träffar men även åsikter kring polisen kom fram. Därför gör vi detta projekt tillsammans med polisen men även Länsförsäkringar då det är de som har Trygghetsvandrare ute i kommunen på kvällar och helger, säger Therese Steinert som är ungdomssamordnare i Osby kommun.

Två Epa-bilar står parkerade, framför dem står en person som reflexväst

Hör Sara från polisen berätta sin historia

- Jag kommer inte ihåg olyckan alls och det är nog räddningen, jag har ju säkerligen hört hur motorn rusat, jag har förmodligen tittat dit och sett lamporna, jag blev ju träffad framifrån. På bilen, där framrutan möter taket, finns det en buckla - den bucklan är efter mitt huvud.

Sara från Polisen står med armarna i kors framför ett räddningsfordon