Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Nya förskolan i Killeberg är i gång, F-3 skolan beräknas stå klar till hösten

I början av året blev Killebergs nya förskola, Trulsagården, färdig. Då hade man dessutom hunnit med flyttlasset från paviljongerna där man tidigare huserade samt möblerat de nya avdelningarna så att allt var redo när barnen återvände efter juluppehållet.

- Allt är flyttat från paviljongerna. Det har gått snabbt och smidigt. Nu ska vi bo in oss i våra nya lokaler och förgylla förskolan med utveckling och lärande, säger Ann-Christine Nilsson som är rektor på Killebergs förskola.

Förskolans avdelningar var bland de första lokalerna som inreddes. Därefter har man påbörjat att inreda förskolans lärmiljöer som exempelvis mattehörna, sagorum, språk- och teatermiljöer, ateljé och pysselrum. Just nu finns det tre avdelningar på Trulsagården som är i gång i de nya lokalerna. Det finns dessutom utrymme för en fjärde avdelning som kan användas vid behov. På Trulsagården finns även ett kök och matsal där barnen äter sina måltider.

Vad tycker barnen om sin nya förskola?

- De tycker att det har varit spännande med en ny förskola, lokaler och leksaker. Sen har vi ju fått en fantastisk utemiljö, säger Ann-Christin.

I utemiljön har barnen tillgång till sandlådor, gungor, rutschkana, gungbräda, hinderbana och mycket annat som lockar till lek. På området har man planerat bärbuskar, fruktträd och blommor i den naturnära miljön.

Invigning och Öppet hus 18 mars

Den 18 mars är det dags för invigning av Trulsagårdens förskola och klippa det ceremoniella bandet. Därefter får allmänheten en chans att kika in i de nya lokalerna när det bjuds in till öppet hus på förskolan.

Killerbergsskolan F-3 är på gång

Arbetet med nya Killebergsskolan för årkurs F-3 pågår för fullt. Just nu byggs klassrummen till årkurs 1–3. Inom kort kommer man dessutom att gjuta en platta till byggnaden där fritids, skolsköterska och kurator är tänkt att finnas. Killbergsskolan beräknas stå färdigt till vecka 44.

I maj kommer kommunfullmäktige ta beslut om framtiden för mellanstadiet på Killebergsskolan. Arbetet med att ta fram underlag inför beslutet pågår. Läs mer om det här:

Beslut om förändring om Killebergsskolan

Bild på Killebergs nya förskola, Trulsagården.
Rektor Ann-Christin Nilsson sitter vid ett bord när pärlplatta och pärlor framför sig.

Ann-Christin Nilsson är rektor på Trulsagården i Killeberg.

Inne på en av Trulsagårdens avdelningar
Utegården på Trulsagården. På bilden finns en trehjuling, lekstuga, gungor och fruktträd.