Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Första spadtaget för blåljushuset

Måndag 27 mars blev startskottet för det nya blåljushuset som ska byggas i Osby. Där kommer räddningstjänsten, polisen och ambulansen ha sina lokaler. Blåljushuset planeras vara färdigt sommaren 2024.

Det var många på plats för att ta det första spadtaget på måndagen. Räddningstjänst, ambulans och polis kommer ha lokaler i det nya blåljushuset.

Det är väldigt bra att vi har lyckats få in alla tre blåljusområden att vara i samma hus, det kommer att öka tryggheten i hela kommunen, säger Niklas Larsson (C) som är Kommunstyrelsens ordförande.

Viktigt för att öka säkerheten

Blåljushuset är ett viktigt steg för att öka säkerheten för alla som bor i och i närheten av Osby kommun.

Vi ser att det är en bra strategisk plats att kunna bemanna här i Osby eftersom vi har ett stort geografiskt område att täcka. Vi blir också fler inom polisen och är ganska trångbodda, säger polisens lokalområdeschef Niclas Årcén.

3900 kvadratmeter

Byggnaden ska bli cirka 3900 kvadratmeter. Och förutom fordonshallar för räddningsfordon så ska det finnas utbildningssal, omklädningsrum, gym och tvätthall för fordon. Vagnhallen kommer ha plats för två ambulanser, 9 räddningsfordon och fyra polisbilar i utryckningstjänst. Det kommer sammanlagt att byggas 15 portar i byggnaden.

Vi kommer ha nästan 45 personer som jobbar med bygget här. Vi planerar att skalet ska vara klart och uppe efter semestern i sommar, säger Fredrik Nilsson som är entreprenadschef nord östra skåne på JSB Construction AB, i Asarum som vunnit entreprenaden av blåljushuset.

Det nya blåljushuset beräknas vara inflyttningsklart sommaren 2024.

Det är roligt att det drar i gång och det ska bli kul att följa arbetet, säger Lotte Melin (C) som är samhällsbyggnadsnämndens ordförande.
Bild