Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Föreslår att minska antal program på Ekbackeskolan

Till följd av det tuffa ekonomiska läget Osby kommun står inför ser Barn- och utbildningsförvaltningen över flera insatser för att nå sparkraven. Inom gymnasieskolans organisation behöver förvaltningen spara cirka 4 miljoner kronor. Till tisdagens sammanträde i Barn- och utbildningsnämnden finns därför ett förslag att avveckla tre program på gymnasieskolan Ekbackeskolan.

Förslaget gäller en nedläggning av programmen Barn och fritid, Försäljning och service och Hotell och turism. Om förslaget går igenom kommer de elever som går på någon av programmen idag kunna fortsätta sin utbildning på skolan, men inga nya elever kommer tas emot från och med höstterminen 2023. De elever som har ansökt till ett av programmen till hösten 2023 får då information om hur de går till väga.

Förvaltningen står inför stora besparingar och kommer behöva genomföra flera åtgärder framöver. I gymnasieskolans organisation ser man över olika alternativ.

- Det är väldigt tråkigt att behöva ta fram detta förslag. Men för att kunna spara så mycket som vi måste så behöver vi genomföra stora förändringar, säger Åsa Hallén Olofsson som är förvaltningschef för Barn och utbildning.

Ärendet ska upp i nämnden tisdagen den 28 februari.

Gamla skolan Ekbackeskolan framsida med grus framför