Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Julhälsning från kommundirektör Petra Gummeson

Nu närmar vi oss slutet av 2022 vill jag skicka en hälsning med fokus på året som gått i Osby kommun.

2022 har utmanat med en orolig omvärld som påverkar oss alla. Vi hade precis börjat kunna lämna pandemin bakom oss och återgå till det nya normala. Då utbryter Krig i Ukraina, skenande energipriser, inflation och ökade räntekostnader. När inget är sig likt är det en stor tillgång att vi har så engagerade medarbetare och politiker i Osby kommun. De har arbetat intensivt för att få detta år att gå ihop med allt vad det inneburit.

Och vi har uppnått flera fina resultat i kommunen. Här kommer ett litet axplock av vad arbete och engagemang har lett till 2022:

  • Osby kommuns hemtjänst är topp tre bästa i Skåne län enligt Hemtjänstindex 2022.
  • Kompetensa har uppnått fantastiska siffror och stöttat många långtidsarbetslösa ut i arbete under året.
  • Vi har det högsta invånarantalet i Osby kommun på 25 år.
  • Nästan 500 medarbetare i kommunen har hittills gått den livsviktiga utbildningen i första hjälpen till psykisk hälsa, MHFA. Målet är att öka kunskapsnivån i kommunen för att, i förlängningen kunna hjälpa fler.
  • Vi har byggt och invigt tre nya LSS-boenden och bygger en ny förskola i Killeberg med fina lokaler som är anpassade för de verksamheter som finns där.
  • Som ett bevis på att många trivs med kommunen som arbetsgivare har vi firat 31 medarbetare som har arbetat 24 år i kommunen.
  • För fjärde året i rad klättrar vi i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet och landar på plats 101 som är en förbättring med 13 placeringar jämfört med förra året.
  • Vi har lanserat en e-tjänstportal som är ett steg i vårt digitaliseringsarbete som gör det enklare för dig som bor och är företagare i Osby kommun.
  • Blåljushuset är redo att byggas och innebär att vi får tillbaka polisen till kommunen och kan öka känslan av trygghet hos Osbyborna.

Det är med stolthet jag kan se tillbaka på det gångna året. Att vi kunnat leverera välfärdstjänster och insatser för de som bor, lever och verkar i Osby kommun. Nästa år kommer också innebära utmaningar men även skapa möjligheter och det är Vi tillsammans som kommer ta oss an dessa!

 

Nu vill jag önska er alla en härlig julhelg och ett sprudlande gott nytt år!

Varma hälsningar, Petra Gummesson

Bild