Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Följ med på trygghetsskapande medborgarvandring i Osby

Vill du bidra till ett tryggare Osby? Då har du som bor eller verkar i Osby kommun möjlighet att delta i en medborgarvandring i centrala Osby tisdagen den 22 november. Syftet med vandringen är att öka tryggheten i dialog med invånarna.

I maj 2021 skrev Polisen och Osby kommun under ett medborgarlöfte där det utlovades flera konkreta aktiviteter för att förebygga brott och öka tryggheten i kommunen. Bland annat ska en årlig medborgarvandring äga rum. Under hösten 2021 genomfördes den första medborgarvandringen som var i Lönsboda. Nu är det dags för en ny medborgarvandring, denna gång i Osby.

Hur går det till?

Under medborgarvandringen får du som invånare eller företagare möjlighet att peka ut särskilda områden, fastigheter eller trafiksituationer som upplevs otrygga eller osäkra. Representanter från kommunen och polisen leder vandringen och du som deltar är välkommen att ge förslag på åtgärder och förbättringar som kan göras för att öka tryggheten.

När?

Vi träffas tisdag den 22 november klockan 18.00-20.00. Samling och start vid Centralparken i Osby (intill järnvägsstationen). Vandringen går i centrala Osby och avslutas vid Aktivcenter på Forsgatan. Ingen föranmälan krävs. Då medborgarvandringen sker kvällstid så ser vi gärna att du som deltagare bär reflexväst.

Vid frågor kontakta kommunpolis Veronica Gustafsson på veronica.gustafsson@polisen.se eller trygghetssamordnare Åsa Brorsson på asa.brorsson@osby.se eller 0479-52 84 02.

Brottsförebyggande arbete - Osby kommun

Från medborgarvandring 2021