Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Är du tonårsförälder?

Under hösten bjuder FamiljeHuset in till två föräldrakvällar för tonårsföräldrar som vill ha stöd i sitt föräldraskap. På den första träffen diskuterar vi skolfrånvaro och hur man som förälder gör när ens tonåring inte vill gå till skolan. Den andra träffen kommer handla om relationer och grupptryck hos ungdomar.

Har du en tonåring som inte vill gå till skolan?
10 november 17.30-19.30, FamiljeHuset i Osby

Som förälder kan man känna sig ensam och maktlös när man inte kan få i väg sitt barn till skolan och det drabbar ofta hela familjen. Välkommen till en kväll då vi diskuterar skolfrånvaro, hur man som förälder kan stötta sitt barn samt där ni får möjlighet att utbyta erfarenheter med andra föräldrar. Anmäl dig senast 8/11.

Ungas relationer
24 november 17.30-19.30, FamiljeHuset i Osby

I tonåren blir relationerna utanför familjen allt viktigare. Som förälder kan det vara svårt att veta hur man kan prata med sin tonåring om relationer och grupptryck. Vi bjuder in till en kväll med information och samtal kring grupptryck, nätporr, våld i ungas relationer men även kring föräldrars vikt för att bygga självkänsla hos tonåringen. Anmäl dig senast 22/11.

Anmälan

Vi har begränsat antal platser därför krävs föranmälan inför varje träff. Vi bjuder på lättare fika så meddela eventuella allergier i anmälan. Välkommen till FamiljeHuset på Marklundavägen 8C, 283 42 Osby.

Anmälan görs till familjehuset@osby.se eller 0479 - 528 596.

hand stöttar mot en annans axel