Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Premiär för Osbymästerskapen

Under torsdagen stod friidrott på schemat när elever från årskurs 6 på Parkskolan, Hasslarödsskolan och Killebergsskolan genomförde det nystartade Osbymästerskapen. Eleverna tävlade klassvis i olika grenar och dagen avslutades med en stafett och prisutdelning.

Längdhopp, 60-meter sprint, kast med liten boll, 400 meter, stöta kula, höjdhopp och terränglöpning är några av sporterna eleverna fick testa på. Under den blåa himlen och strålande solen fylldes idrottsplatsen i Osby med rörelse, aktivitet och mycket skratt.

Initiativet startades av idrottslärarna Daniel och Jesper som tillsammans med resten av idrottslärarna, andra lärare och elevfunktionärer från årskurs 7 på Hasslarödsskolan tillsammans hjälpte till att arrangera och genomföra dagen. Syftet med Osbymästerskapen är att lyfta rörelseglädjen, öka gemenskapen bland eleverna och ge en positiv upplevelse av idrott.

- Det var en riktigt härlig dag som vi alla uppskattade, elever som lärare. Genom att samla elever från olika klasser och skolor så hoppas vi att det leder till en ännu bättre gemenskap när de nästa år ska börja högstadiet, säger Daniel Bolin som är idrottslärare på Parkskolan.

Eleverna tävlade klassvis där man vid varje gren samlade poäng till sin klass, bara genom att delta kunde man få poäng. Förhoppningen är att Osbymästerskapen kommer att bli en tradition som kommer tillbaka varje år på hösten.

- Eleverna tyckte det var roligt att testa på olika grenar i friidrott. Förhoppningsvis kan detta leda till ett uppsving för friidrotten i Osby framöver, det hade varit roligt, säger Daniel.

Vinnare för Osbymästerskapen 2022 blev Parkskolans klass 6D, stort grattis!

Stafett i Osbymästerskapen

Vädret kunde inte varit bättre när eleverna genomförde Osbymästerskapen 2022

Elev kastar kula
Elev hoppar höjdhopp