Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Behöver du stöd för att komma tillbaka till arbetslivet?

Genom projektet ”React EU – Förstärkt vägledning” arbetar Osby kommun med att stötta personer som blivit arbetslösa under pandemin att etablera sig på nytt på arbetsmarknaden. Nu bjuder vi in till en informationsträff där du får veta mer om projektet, träffa personal och få information om vilket stöd vi kan erbjuda dig.

Pandemin har påverkat samhället i mycket stor utsträckning och inte minst när det gäller arbetsmarknaden. I början av 2022 inledde Osby kommun projektet "React EU - Förstärkt vägledning” där syftet är att vägleda kommuninvånare som blivit arbetslösa under pandemin tillbaka in till arbetslivet.

- Under projekttiden ges möjlighet att lära känna sig själv bättre, lära sig nya saker inom flera områden och umgås med nya människor. Vi hoppas att våra deltagare känner sig starkare och bättre utrustade inför nästa steg mot arbete eller studier när de avslutar sin tid med oss, säger Zara Evasdotter som är en av dem som arbetar med projektet.

För att få vara med som deltagare finns ett antal kriterier som ska vara uppfyllda där det första är att du blivit arbetslös efter den 11 mars 2020 och är fortsatt arbetslös. Du kan även delta i projektet om du nyligen avslutat din gymnasieutbildning, är arbetslös samt inskriven på Arbetsförmedlingen. Som deltagare måste du vara bosatt i Osby kommun och inte ha någon annan insats via Arbetsförmedlingen.

Låter detta intressant?

Välkommen till informationsträff på Parkgatan 9, Osby (lokal Väktaren) torsdagen den 8 september klockan 13.00-14.15.