Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Osby – Skånes bästa kommun för äldre att bo i

Var i Skåne är det bäst för äldre att bo? Jo, i Osby kommun visar en sammanställning från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som i ett nytt index rankar äldres boendesituation i landets kommuner.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har baserat på en kartläggning sammanställt ett index som beskriver äldres boendesituation. I sammanställningen har man tittat på hur stor boyta pensionen räcker till, genomsnittlig flyttskatt, trygghet med hemtjänsten och tillgången till särskilt boende för äldre. Totalt ingick 253 av landets 290 kommuner i kartläggningen där Osby kommun hamnar på första plats i Skåne och på plats 48 i landet.

- Det är mycket glädjande att Osby placerar sig så högt. Det är en välförtjänt placering då Osby kommuns äldreomsorg har fantastiska och engagerade medarbetare med hög kompetens, säger Helena Ståhl, förvaltningschef för hälsa och omsorg.

Varför är just Osby kommun så bra att bo i för äldre?

- Vi arbetar sedan många år strukturerat med förebyggande insatser vilket jag tror ökar känslan av trygghet. Det ökar även möjligheterna för våra äldre att leva ett självständigt och meningsfullt liv. Våra politiker värnar också om att äldreomsorgen ska behålla sitt goda rykte och ha hög kvalitet samtidigt som man satsar på bra bostäder för äldre, berättar Helena.

Se hela listan på bästa kommun för äldre att bo i 2022
Läs mer i artikeln från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

Ung kvinna och äldre dam håller handen