Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Kontaktcenter hjälper dig gärna med enklare turistinformation

På Osby kommuns Kontaktcenter finns personal under sommaren som förutom att vara behjälpliga för våra kommuninvånare också gärna pratar med dig som besöker vår kommun. Var kan jag parkera husbilen? Vilken är den bästa badsjön för barn? Kontaktcenter vet!

Under alla vardagar hela sommaren har Osby kommuns Kontaktcenter öppet och kan svara på frågor från dig som besöker kommunen.

- Det kommer en del besökare under somrarna som vill veta var de kan övernatta, vilka besöksmål som finns eller var de kan bada med hunden. Sådant kan vi svara på. Vi hjälper till så bra vi kan och tycker om mötena med nya människor, säger Cecilia Andersson som är samordnare för Kontaktcenter.

Förutom att låna ut flytvästar gratis, visa besökarna till broschyrställen och berätta om bygden servar medarbetarna också kommunens invånare med ärenden.

- På sommaren har vi alltid en ordinarie medarbetare på plats och vår sommarvikarie får en rundtur i kommunen för att lära känna bygden innan sommarvikariatet inleds. De senaste årens vikarier har dessutom varit uppväxta här i byn, berättar Cecilia.

Vilken är den vanligaste frågan ni får på sommaren?

- Vilken är den bästa badplatsen? Det undrar folk om det är fint väder. Är det en regnig sommar undrar de vad det finns att hitta på inomhus.

Vad är svaret på de frågorna då?

- Regnar det brukar vi exempelvis tipsa om en promenad bort till Lekoseum vilket passar både gammal och ung. Vi berättar också att det finns fler spännande museer som man kan läsa mer om på Osby kommuns hemsida. Den bästa badsjön är alltid lika svårt, Osby kommun har så många. Kommer man med husbil är Osbysjön, intill den kommunala ställplatsen för husbilar där det är gratis att stå, ett fint alternativ. Hjärtasjön med omgivningar är mycket populär och en fin sommardag lockas många vid stränderna runt Vesljungasjön. Så den frågan är inte så enkel att svara på som man tror!

Kontaktcenters öppettider

Ordinarie öppettider för fysiska besök eller telefonsamtal är måndag till torsdag 08.00-16.30, fredagar 08.00-16.00.

Vecka 28, 29, 30 och 31 har vi öppet klockan 08.00-15.00 (telefonväxeln är öppen enligt ordinarie tider måndag-torsdag fram till 16.30 och fredag till 16.00)

Vi finns på Västra Storgatan 35 i Osby och nås på telefonnummer 0479-52 80 00.
Läs mer om våra fina besöksmål här

Cecilia och Marie arbetar i Osby kommuns Kontaktcenter.

Cecilia och Marie arbetar i Osby kommuns Kontaktcenter.