Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

En lyckad förmiddag på Kompetensas rekryteringsträff

Under onsdagen bjöd Kompetensa in till rekryteringsträff som riktade sig till arbete inom skola, förskola och fritidshem. Träffen bjöd på spännande möten och en god uppslutning.

Mellan 09.00-12.00 var dörrarna öppna på Osby kommun Kompetensa för rekryteringsträff där Ida Hamrin från kommunens bemanningsenhet och Rebecca Oinonen från förskolan Klockareskogsgården fanns på plats. Besökarna fick under ett möte med Ida och Rebecca berätta mer om sig själva och lämna sitt CV.

- Det kändes bra att få vara delaktig i intervjuerna då jag förmodligen kommer arbeta med dessa personer i framtiden. Det var också roligt att få komma ut och träffa människor med olika etniciteter och erfarenheter. Att dem får göra sig hörda och får en möjlighet att komma på intervju. Vi ute i verksamheter ser det som en fördel att få personer som både har det svenska språket men även har kunskap inom fler språk. Det är till stor hjälp när det kommer till kommunikationen mellan pedagoger och vårdnadshavare, då det finns många språkbarriärer i vår kommun, berättar Rebecca.

De tidigare rekryteringsträffarna på Kompetensa har också varit välbesökta och flera möten har resulterat i anställning.

- Rekryteringsträffarna är en bra chans att kunna visa upp sig. Direktkontakten som träffarna erbjuder är ovärderliga. Det är även ett bra sätt att träna på att gå på arbetsintervju. På vår nästa träff, den 27 april klockan 09.00-11.00, välkomnar vi dem som är intresserade av att arbeta inom äldreomsorg, säger Amanda Persson som är arbetsmarknadshandläggare på Kompetensa.

Läs mer om Osby kommun Kompetensa och vad vi kan erbjuda

Ida och Rebecca på rekryteringsträff

Ida Hamrin och Rebecca Oinonen på Kompetensas rekryteringsträff