Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

”Jag och min familj är fyra av de som flyttat till Osby kommun!”

2021 ökade befolkningen i Osby kommun med 71 personer från föregående år. Förskolläraren Carro Arvidsson, hennes sambo och deras två barn utgör nästan 6 procent av den positiva statistiken. Flyttlasset gick från Delary i Älmhults kommun till Vesljunga i april förra året.

Carro kommer själv från Bromölla kommun medan hennes sambo är uppväxt i Vesljunga och det är hans föräldrahem med tillhörande mark som nu är barnfamiljens hemvist. Den senaste flytten gick från Älmhults kommun och det är flyttar som den här som sett till att Osby kommun 2021 hade det högsta invånarantalet på 25 år.

- Sambon har velat flytta tillbaka till sitt föräldrahem länge men eftersom jag själv är uppväxt i tätort var jag mer skeptisk och har tyckt att det varit lite skrämmande att bo mitt ute i skogen. Men när vi nu har barn känns det helt rätt, berättar Carro.

Hennes svärföräldrar finns också kvar i kommunen men har flyttat till en annan by och när nu renoveringen av sambons föräldrahem i stort sett är klar är det dags för familjen att upptäcka vad den nya hemkommunen har att erbjuda.

- Det finns så trevligt folk i Osby och alla är så sociala. Jag upplever att det är lätt att prata med folk här, säger Carro.

Hon ser fram emot att besöka biblioteket med barnen, som är 4 och 1.5 år, för att delta i aktiviteter som riktar sig till familjer.

- Vi har redan varit på biografen på Borgen flera gånger och där är så mysigt, säger hon.

Jobbar som förskollärare på Hasselgården

Att flytta till en ny kommun var inte den enda förändringen för Carro under 2021, hon fick under sin föräldraledighet med yngsta barnet också ett nytt jobb.

- Jag jobbar sedan augusti inom Osby kommun som förskollärare på Hasselgårdens förskola, berättar hon och tillägger att hon trivs väldigt bra med Osby kommun som både hemkommun och arbetsplats.

Välkommen till Osby kommun önskar vi familjen!

Familjen Arvidsson, två vuxna och två barn vid sjö.

Vi önskar Carro Arvidsson med familj och alla övriga nyinflyttade invånare i Osby kommun välkomna!