Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Så känns det efter snart ett år som lärarstudent med lön

I juni är första året avklarat för Angeliki Managou, som lärarstudent med lön. Men hur funkar det egentligen att jobba och plugga samtidigt?

Hallå Angeliki, sist vi hördes av hade du nyss börjat studera till lärare med lön från Osby kommun. Hur har det gått?

- Det känns väldigt bra. Under tiden som gått har jag bland annat fått göra min arbetsplatsförlagda utbildning. Jag läser ju första året vid grundlärarutbildningen, med inriktning grundskolan årskurs 4-6, på Högskolan Kristianstad och samtidigt arbetar jag på Killebergsskolan.

Hur skulle du beskriva ditt första år?

- Det har varit väldigt roligt och givande. Jag är verkligen nöjd med upplägget där jag får ha två heldagar i veckan till endast studier. Det gör att jag kan fokusera helt på det under de dagarna och vara fokuserad på mitt arbete när jag är på Killebergsskolan.

Vad är vinsten för dig med det här upplägget, förutom att du får lön medan du pluggar?

- Jag upplever att jag hela tiden får nya idéer som hjälper mig både i jobbet och på utbildningen. Jag får nya idéer från klassrummet som jag har nytta av i mitt uppsatsskrivande och sen lär jag mig saker på utbildningen som jag får prova med eleverna.

Just nu läser du matematik och sen när den här terminen är slut har du ytterligare 4 år kvar innan du är färdigutbildad. Hur känner du kring det?

- Det känns bra eftersom jag fokuserar på att göra lite i taget. Jag tar en kurs i taget och då känns det inte övermäktigt utan jag får en bra balans.

Att läsa till lärare med lön är ju mer än 100 % sysselsättning. Har det varit utmanande?

- För mig känns det inte som någon hög belastning även om jag så klart sitter och pluggar en del på helgerna. Innan jag började det här utbildningsprogrammet så studerade jag och jobbade samtidigt så jag var förberedd på det här. Men man ska veta att det är utmanande. Man måste kunna prioritera men jag vill också säga att det är väldigt givande med all ny kunskap och alla nya relationer man skapar.

Fortsatt lycka till Angeliki!

Här kan du läsa artikeln som publicerades när Angeliki Managou precis börjat läsa till lärare med lön

Årets ansökningsperioden för studier och anställning börjar den 15 februari 2022 och sista dagen för att ansöka är den 15 mars 2022.

Läs mer om att studera till lärare med lön och om hur du ansöker

Bild på Angeliki

Angeliki Managou läser till lärare med lön och arbetar samtidigt på Killebergsskolan.