Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Behöver du stöd i ditt föräldraskap?

Under våren är du som förälder välkommen att delta i kurserna Trygghetscirkeln och Aktivt föräldraskap. Där kan du få vägledning i ditt föräldraskap för att förstå vilket stöd du kan vara för ditt barn, diskutera hur du förstår samt bemöter din tonåring eller reflektera kring ditt föräldraskap.

Att vara förälder kan ibland vara en stor utmaning. Alla föräldrar vill ge sina barn trygghet och en god självkänsla men det är inte alltid lätt att veta hur. Vårens kurser som hålls av Familjecentralen och Familjehuset kan erbjuda dig stöd i ditt föräldraskap. De startar 1 samt 3 mars och är båda kostnadsfria.

Trygghetscirkeln – för föräldrar med barn i åldern 4 månader – 3 år.
I denna kurs ger Familjecentralen vägledning i ett föräldraskap som är "gott nog". Genom att få stöttning i att kunna tolka och förstå sitt barns signaler och behov kan föräldrar finna sitt eget barns speciella "bruksanvisning", och på så sätt lättare möta barnets behov. Under kursen ges möjlighet att lära sig vilket stöd man som föräldrar behöver ge sina barn när de utforskar världen och sina känslor.

Utbildningen går på kvällstid och består av åtta träffar. Varje träff är på 1,5 timme. Kursstart tisdagen den 1 mars, sista anmälningsdag är den 24 februari.

Välkomna att höra av er om ni är intresserade till Martina Cehlin eller Annelie Frostensson.

Aktivt föräldraskap - Hur kan jag förstå och bemöta min tonåring?
Tonårstiden kan vara en utmaning för både barn och föräldrar. Familjehuset erbjuder kursen Aktivt Föräldraskap till alla föräldrar som har barn i åldern 12-18 år. Under kursen kommer man att få möjlighet att tillsammans med andra tonårsföräldrar exempelvis diskutera teman så som:

  • Tonårstiden
  • Kommunikation
  • Självkänsla
  • Ledarskap
  • Problemlösning
  • Att släppa taget utan att tappa kontakten


Kursen är på kvällstid varannan vecka under 6 tillfällen á 3 timmar. Kursstart torsdagen den 3 mars, sista anmälningsdag är den 24 februari.

Välkommen med din anmälan till familjehuset@osby.se.

Inbjudan till Trygghetscirkeln Pdf, 3 MB.

Inbjudan till Aktivt föräldraskap Pdf, 142 kB.

Förälder håller handen med sitt barn