Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Parkskolan 5 E ska tävla i Vi i femman

Under onsdagsförmiddagen överraskades klass 5 E på Parkskolan i direktsändning av P4 Kristianstad Sveriges Radio med beskedet att de ska få tävla i Vi i femman. Glädjen var stor bland eleverna och skolpersonal när beskedet kom!

P4 Kristianstads reporter kom smygande vid Parkskolan strax efter halv tio på förmiddagen med famnen full av ballonger och uppdraget att i direktsänd radio överraska eleverna med beskedet. Parkskolans 5 E är nämligen en av klasserna som presterat bäst i uttagningarna till den klassiska radiotävlingen Vi i femman och ska därmed få vara med och tävla mot sju andra klasser från norra och östra Skåne.

- Vad tänkte ni när jag knackade på klassrumsdörren?, frågade reportern i radiosändningen efter att ha blivit insläppt i klassrummet.

- Vi trodde det var någon som busade, svarar en av eleverna som precis som sina klasskamrater blev väldigt överraskad av besöket.

Även klassläraren Hanna Bengtsson blev överraskad idag trots att hon kollat upp när besked skulle kunna tänkas komma.

- Eleverna har frågat de här veckorna när beskedet kommer och jag kollade på hemsidan igår och såg att beskedet skulle komma idag klockan tio, berättar Hanna Bengtsson i radio.

Parkskolan kommer att tävla i kvartsfinal 2 den 23 mars där de ska få möta Smedstorps skola från Tomelilla kommun. Tävlingen sänds direkt i P4 Kristianstad Sveriges Radio.

För att fira dagens besked bjuds eleverna på tårta! Stort grattis till våra elever i 5 E på Parkskolan och stort lycka till i tävlingen!

Bild