Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Dags för prao i Osby kommun

Under våren 2022 kommer våra elever i åttonde klass att bege sig ut på prao under veckorna 10, 12, 13 och 14. Totalt är det cirka 150 elever som söker en plats där de kan få lära sig något nytt, få nya intryck och inspireras inför framtiden. Vill du ta emot en praoelev i vår?

Osby kommun kommer självklart att ta emot praoelever inom de olika förvaltningarna men många elever är också nyfikna på arbete inom näringslivet. Att ta emot en praoelev är ett mycket bra sätt att visa upp ditt företag för framtidens arbetskraft. Under hösten 2021 tog Trio Perfekta i Lönsboda emot två praoelever och företagets vd Johan Niklasson tycker att det var mycket givande.

- Det var ju roligt för oss som jobbar där att visa upp företaget och samtidigt få in lite yngre människor vilket gav energi till gruppen, berättar han.

Hos Niklasson i Lönsboda fick eleverna prova på enklare jobb med fokus på säkerheten, förutom att visa upp de olika processerna som finns inom företaget innebar praoperioden också intressanta samtal om praoelevernas tankar kring utbildning och arbetsliv i framtiden.

- En viktig del är att vi visar ungdomarna vad det finns för möjligheter lokalt och vi som företag vinner också på det. Kollegorna känner att man tar väl hand om praon och vill visa upp oss på ett bra sätt vilket jag upplever ökade engagemanget i arbetsgruppen, berättar Johan.

På Osbybostäder har man en tradition kring att ta emot praoelever och en av dem som träffar praoeleverna är förvaltningschefen Fredrik Åkesson.

- Det är roligt att få ta emot praoelever och visa hur verkligheten ser ut hos oss. Eftersom vi har en ganska bred verksamhet kan vi erbjuda intressanta arbetsuppgifter utifrån det praoeleven är mest intresserad av. Vi har både arbete som sker utomhus och kontorsarbete inomhus, säger han.

Vill du visa upp din arbetsplats?

Är du som företagare i Osby kommun intresserad av att visa upp din verksamhet och samtidigt erbjuda kommunens ungdomar en meningsfull och intressant praovecka? Anmäl ert intresse på samverka.nu.

Samverka.nuLäs mer om prao i Osby kommun

Bild

Osbybostäder är en av många praoplatser som eleverna kan välja mellan. Vill du att de ska välja ditt företag? Anmäl ditt intresse för att ta emot praoelev.