Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun

Första spadtaget för ny elnätstation

Nu ska Osby kommuns elnät förstärkas och moderniseras. På onsdagsförmiddagen togs det första spadtaget för den nya transformatorstationen på Nordöstra industriområdet i Osby.

Det symboliska spadtaget markerar att satsningen ”Energi för framtiden i Osby” är igång. E.ON har satsat stora belopp i kommunens elnät för att skapa trygga leveranser men även möjliggöra och ge utrymme för nya, hållbara energilösningar som elbilsladdning och solceller.

Onsdagens ceremoni inleddes med en modererad dialog mellan kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C), E.ON Energidistributions VD Martin Höhler och Osby Glas VD Joel Rosenqvist.

- Det här är jättebra för Osby kommun. En förstärkt kapacitet av elförsörjningen gör det möjligt för oss att utöka våra verksamheter och bygga nya förskolor, ishall och brandstation. Det ger också förutsättningar för näringslivet att utvecklas i Osby, säger Niklas Larsson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Stationen kommer att stå färdig i slutet av år 2022 och E.ON kommer under våren att bjuda in till en detaljerad visning av arbetsplatsen och projektets framsteg.

- En ny transformatorstation i Osby är en viktig investering för utvecklingen och tillväxten i kommunen och för Osby Glas etablering. Idag påbörjas resan med ett första spadtag och om ett år står vi här igen och inviger den nya stationen, säger E.ON Energidistributions VD Martin Höhler.

Satsningen genomförs av E.ON i samverkan med Osby Glas och Osby kommun.

Kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) var på plats för att ta det första spadtaget tillsammans med representanter från E.ON och Osby Glas.

Bild